Citiraj:
Autor jopis
Ti imaš neke super duper vozačke sposobnosti, mi obični smrtnici očito nismo dorasli tome. Na stranu što vozimo kudikamo dulje od tvojih 12 godina vozačkog staža...
Ja samo ne znam po kakvim cestama ja onda radim u prosjeku 50.000km godišnje već 21 godinu...
Evo samo prošli četvrtak i petak - minimalno 10 gastarbajtera slovenskih i austrijskih tablica se voze sa samo naprijed upaljenim dnevnim svjetlima ili čak par i bez njih, a ujutro je magla da ne vidiš 50m ispred sebe na autoputu, 'gospodin' s kosova u novoj bemburi se vozi u 3 popodne 50km po lijevoj strani autoceste 110-120kmh i ne hebe nikog živog, valjda hoće da ga ljudi vide, baja sa malim kamiončićem prestiže 4 kamiona u dužini od 2km (sad si zamisli koliko lufta ima da se makne između tih da prođe cca 10 auta koji su se 'ukočili' iza njega), al ne, zašto bi se on maknuo, pa žuri se čovjeku... Itd. Svaki tjedan imam minimalno 10 takvih situacija, a ne vozim se ekstremno niti divljam, uglavnom na 160 99% vremena.
I spomenuo sam petak popodne i smjer Zg-Slavonija a ne obrnuto  Do novske i okučana je kaos zbog bosanskih 'turista' iz slovenije i austrije, koji se vrlo vjerovatno ne voze tako po sloveniji i austriji nego si 'daju oduška' krkanluku kad uđu u hr na autocestu.
|
Ako super duper vozačke sposobnosti znače da se vozim normalnom brzinom i osim puštanja gasa kad vidim takve stvari, nemam potrebe izvoditi druge manevre po cesti, onda da
Petak u 7 ujutro, na obilaznici, pa autocesti prema Slavoniji, magla da se može rezati nožem, pored mene je velikom brzinom (130+) prošlo otprilike 10 auta bez upaljenih svjetala (noviji su imali prednje dnevne LED, ali stariji ništa). Naravno, takav auto bez upaljenih svjetala nestane u magli već nakon 10 metara što te prođe. Počinjem lagano spremati sve te clipove na Garmin.
Ono što ne razumijem, ako blendam čovjeku, i to "koji ti je kurac" frekvencijom, što on u glavi misli da se događa, ako i dalje ne pali svjetla?
I opet, u svim tim tvojim situacijama, ne vidim prednost automatika na autocesti. Pustiš gas ako je nešto ispred, dodaš kad se makne. Jedino gdje bi mi automatik pomogao je kad idem ujutro na posao i popodne s posla, pa se Slavonskom krećem brzinom od 1 km/godina.
Lijevoj nozi bar nije dosadno. Autocesta...s tempomatom mogu obje noge staviti u zrak ako treba, u normalnim uvjetima mi je dosta ugasiti tempomat da usporim kad treba, i upaliti ga opet na brzinu koja mi u tom trenutku treba. I za to mi treba lijevi palac