View Single Post
Staro 11.11.2018., 11:19   #890
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Jasno da je gustoća piksela veća, jer su pikseli manji. Pošto su pikseli manji sve je vrlo sitno za ČITANJE. Tako smo se kolega i ja bili složili da ima puno onih koji se hvale visokim rezolucijama svojih monitora, a moraju zabiti glavu na 10-20 cm od ekrana da bi mogli pročitati ta sitna slova. Naprežući oči i gubeći vid.

Složili smo se da je visoka rezolucija prednost za one koji većinu vremena gejmaju i gledaju filmove (jer tada uglavnom nemaju šta čitati)...I sada dolazimo do toga da ja ne spadam u tu grupu, jer puno više surfam i čitam nego li igram i gledam filmove, pa mi je FullHD prikladnija. Viša rezolucija mi pored toga ne treba jer neću imati vrhunsku grafičku (Ryzen 3 integrirana).

Sa onim ''maleno'' sam htio reći da ako 32'' FHD TV držim dalje, je ista stvar kao da 24'' FHD monitor držim bliže sebi. Kolega mora koristiti veliki 40'' FHD TV za monitor jer zbog rasporeda želi držati taj TV dosta udaljen, a meni zbog rasporeda paše da je u rasponu između 50-75cm, za to je valjda dovoljan 24'' ?

btw. do sada sam koristio 17'' laptop na 50 cm udaljenosti. Imam odličan vid, ne nosim naočale, ali sam s godinama polako počeo primjećivati da bi mi pasalo nešto veće, jer sam se ulovio da spontano približavam glavu na nekih 40 cm

Zadnje izmijenjeno od: Ari. 11.11.2018. u 11:25.
Ari je offline   Reply With Quote