View Single Post
Staro 09.11.2018., 19:06   #10
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 3,137
nemoj uzimati za ovakve namjene cis printere, osobito ako nećeš koristiti photo papir.
pod a, to nisu pigmentne tinte, i na običnom printer papiru rezultati su loši. osim toga, onoliko loš ispis koliko može bit, još s vremenom i izblijedi.
postoji razlog zašto litra tih tinti košta kikiriki.

pod b, L1300 ima istu tintu kao i gotovo cijela L serija, odnosno ima 3 boje i crnu. ako si već naumio ić na A3 cis printer, rastegni se barem na L1800, koji radi nešto bolje fotke.

i za kraj, bilo koji printerčić od 300kn sa kartušama će ti dati neizmjerno bolji ispis od cis printera. postoji razlog (osim gramzivosti proizvođača) zašto 30ml durabrite tinte košta 150kn, a 100ml cis tinte košta 25kn.
usporedi istu fotku na običnom printer papiru sa cis printera, i sa bilo kojeg govneta sa kartušama i vidjet ćeš razliku. s time da ovdje govorim o originalnim tintama, ne o zamjenskima koje su još veće gofno od vode koju trpaju u cis bočice.

da ne ispadne da kenjam bezveze, poslovno imamo veću količinu raznih printera u firmi i kod partnera, a ja osobno L386. large format cis je dobar za skice i projekte, ali za fotke je jednako loš kao i najjeftiniji cis, jer ide ista tinta. na foto papiru će dat dobre rezultate, osobito ako ne bude izložen na suncu (pod utjecajem uv zraka crna boja ispari, a ostale 3 postanu bljeđe).
za solidan a4 ispis mi koristimo epsonove workforce-ove (imaju velike tinte po 200ml u obliku kazeta, isto je permanent print head sustav, ali je tinta u kazetama, nije u bočicama) i epson rips-eve (za full color A3 format). rips ti je van buđeta 100%, ali do workforce-a biste mogli rastegnut, mislim da su oko 1500-2000kn.
jp_rv je offline   Reply With Quote