Tema: časopisi
View Single Post
Staro 24.12.2005., 11:31   #8
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
... teško pitanje na koje ne znaju odgovor valjda niti oni koji pišu... hmhm... iako se ni u teoriji ovima koji pišu bash i ne može vjerovati kada nešto kažu o tome (jer neće sebi srat u usta), mislim da možemo biti prilično sigurni da se kod testiranja takve stvari ne događaju. ja to shvaćam kao... takvi časopisi će biti neutralni u svakom pogledu, znači neće totalno ispljuvat neki proizvod koji to zaslužuje jer si to ne mogu priuštiti, ali neće niti napisati da je nešto najbolje na svijetu (jer si niti to ne mogu priuštiti zbog konkurencije).

niti na PCE (ako se to smatra pod "nekim neimenovanim portalima") se neće reći da je nešto totalno smeće, jer svaki proizvod ima ciljanu publiku i nešto što je meni smeće je nekoj klinkici u osnovnjaku odličan ROI.

No, postoji bitna razlika u nivou pljuvanja.
npr. ako BUG (imenujem jer nisam pička) izgubi suradnju s nekim velikim poput autronica ili nedajbože msana, za to mora postojati daaaaaleko važniji razlog nego kada se to desi (ponovo imenujem) na PCE. zašto? jer je linija između ideala i para na različitom mjestu. to ne znači da su članci u BUGu plaćeni, niti da su oni na PCE uvijek najhardcore koliko mogu biti. ali linija između ideala i para determinira i nivo objektivnosti. na taj način je mišljenje koje autor želi prenijeti čitateljima nekako definiranije i manje razvodnjeno u, npr. PCE. to je to. a da u BUGu lažu, ne lažu. barem mislim da ne lažu. postoji gro slučajeva iz prošlosti kada je BUG srao i sjebavao svoje autore, ali do sada se ekipa poprilično uhodala u cijelu spiku s manipuliranjem linije između ideala i para, tak da se u članci vidi sasvim prihvatljiva poanta. ovo je moje mišljenje o bugu. ne o ostalim stručnim časopisima poput VIDI-a oni će biti drkadžijski wc papir dok god valić ne nauči nešto ili ne prestane pisati za njih.

no to je sve, naravno, samo moje neko shvaćanje stvari. vjerojatno nije u potpunosti točno, ali nekako mi odgovara.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote