Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.11.2018., 17:41   #40366
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor jed2i Pregled postova
Majstore, ti si spomenuo DOTRAJALOST

Guma koja je jednu zimu bila na autu (cca 3-5 000km) nije dotrajala niti potrošena.
Dosta mi je rasprave s tobom jer imam osjećaj da lagano preuzimam ulogu Don Quijote-a.

Ako pogledate postove, nikome nisam preporučio gumu u drugom cjenovnom razredu, dakle ako netko traži preporuku između top gume #1 i top gume #2, ja mu nisam sugerirao nexen, savu itd.....

Jedan je tražio mid range gumu, drugi je tražio mišljenje o toj gumi i ja sam napisao svoj osvrt o toj gumi, budući da ju vozim.
Ako je tako onda si stvarno biser ... skinuo premium gumu i stavio šrot od Nexena, to se ne viđa baš često ...

Dosta ti je rasprave a ne možeš odolit ...

Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Eno ti Nexen u HAK-u (ADAC) ovogodisnjem najbolja cijelogodisnja guma.

P.s. Da ne trazim hak verziju evo direktno ADAC. https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...esreifen-test/
Da i? Michelin uz GY je na svim ostalim mogućim testovima prvi a oni su ga stavili na zadnje mjesto ... toliko o njihovim testovima. Pročitaj samo test zimskih guma ... debica je skoro broj jedan, bolja o masu top proizvođača

Nexen je možda po njima tu prvi ali tu ima jako puno manje bitnih faktora koji oni računaju u konačne ocjene. A i najbitnija stvar između budget i premium gume se pokazuje s vremenom .... onda to što je br.1 jako brzo pada u vodu ...
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Mislim da ADAC nema pojma o gumama pošto je Juraj Šeb... pardon Xenon rekao da je to budget guma i da je on najmjerodavniji za ocjenjivanje guma.
Ti kao laik nemaš pojma moš samo čitat konačan poredak (i ovo raspravu sa strane samo promatrat) i misliš da je sad ta guma nešto ili ti broj 1 da malo bolje proučiš test znao bi donjet samostalan suvisli zaključak i vidio bi da to baš nije tako. Jer u njihovu končanu ocjenu ulaze stavke koje malo koga zanimaju i nisu sastavni dio bitnih performasni npr. buka i potrošnja goriva. Kao što rekoh da imaš neko osnovno znanje uvidio bi da je Continetal daleko bolji po performansama ... a dimenzije da ni ne spominjem ...

I nemoj biti ciničan jer ćeš ispast glup a to ti je nije potrebno ...
Xenon je offline   Reply With Quote