Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.11.2018., 11:53   #40291
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Osim sto slabo i nejednako koce (obavezno mi je otici na servis da ih ciste ili koji kurac rade prije tehnickog jer mi je ShitiGo pao skoro jedared), cesto se prljaju, lakse se kvare (zimi voli zapec, ne ljube ni vodu) i opcenito mi je nejasno koliko manje moraju kostati da se netko dosjetio krajem 2010ih da ih ugradjuje na bilo sto osim kosilice. Ne znam sto ti je toliko iznenadjujuce da je WTF status kad ti to napakiraju na auto od 100k kn? Zapravo, na bilo cemu sto treba B kategoriju, bez obzira na cijenu...
Od 4 auta doma, 3 imaju bubnjeve otraga (stari 27, 17 i 18 godina). Stalno su upotrebi. Čišćenje?! Jedino ako ih je netko slučajno miniwashem potegnuo kod pranja auta. Zapekle? Nikad. Ne vole jedino visoku temperaturu, ali ako uspiješ pregrijati bubnjeve otraga, onda imaš drugih problema.

Evo i tih 5 službenih Clia koje sam vozio u zadnjih 5 godina su imali bubnjeve otraga. Tek sad na Meganeu imam diskove otraga. Ne vidim razliku u kočenju. Mislim da je 75% kočenja na prednjim kočnicama.
Citiraj:
Overall vehicle design determines front brakes vs rear brakes bias, but most rear brakes should never provide more than 40 percent of the stopping power at any given time.
Imaš problema s prednjim kočnicama ako ti auto slabo ili nejednako koči. Zadnje kočnice ionako odrađuju jako mali dio posla. Diskovi otraga su apsolutno nepotrebni sve do nekakve Golf klase, a rijetko i tad.
Drugi par čarapa je što diskovi ne izgledaju lijepo ispod alu felgi kao diskovi

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 04.11.2018. u 12:00.
1v@n je offline   Reply With Quote