Tema: časopisi
View Single Post
Staro 23.12.2005., 22:27   #3
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Ne bi baš rekel da pišu laži. Članak/recenzija, te ocjena ovisi o autoru teksta i o tome kakva iskustava je dotični imal s određenim komadom hardware-a/software-a tokom testiranja.
Istinabog neki recnezenti preferiraju određene proizvođače (možda zbog toga jer su imali ugodna/pozitivna iskustava s njihovim proroizvodima ili nekog drugog razloga). Ali to ne znači da su oni za neki prozvod napisali/sugerirali da nije baš najbolji, tj. da su ga ''popljuvali'' samo zato jer oni ne ''vole'' proizvođača tog proizvoda ili zato jer misle da nema boljeg proizvođača od njihovog omiljenog. Ovo da navijaju za onoga ko više plati to možda funkcionira s nekim web-recenzentima koji dobivaju testirani hardware/software ''na poklon'', pa i ubuduće piše samo naj, naj o tom proizvođaču. Istinabog takvog načina testiranja/recenziranja možda ima u hrvatskim IT časopisima, ali je ne bi ulazil u to, jer za to nemam dokaze, a bome niti znam kak funcioniraju te stvari. Kolko znam IT časopisi (a i ostali mediji) naplaćuju prostor za oglašavanje i ako neki proizvođač/firma želi da se njegov proizvod reklamira u određenom IT časopisu, e onda je bome spreman i platiti zahtjevanu svotu novaca........kolko kog da ona bila. Mislim da bi ti svi ti članci i recenzije koje pročitaš (bilo na netu, bilo u hrvatskim ili stranim IT časopisima) trebali biti samo neka vrsta orijentira prije nego se odlučiš za finalnu kupnju. Mislim da ti bude Beren odgovoril nešto konkretnije/detaljnije, pošto čovjek i sam piše/testira za jedan hrvatski IT časopis.
Toliko...
McG je offline   Reply With Quote