Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.11.2018., 01:48   #9557
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
ne kužim čime ga vrijeđam? ako je tako shvatio ispričavam se. Htio sam reći da nisam audiofil niti me to zanima. Ima masa ljudi po forumima koji zagovaraju strogi stereo sustav bez suba itd i da je sve osim toga loše, da ne valja i da je kako je napisao bacanje novaca. Htio bih baš uzeti dva trosistemca malo kvalitetnije pa sam zamolio savjet što uzeti, ne znam kako to da drugačije napišem, a da me stručnjaci ne napadnu.

Imao sam bowerse 603 s3 i nisam bio zadovoljan njima.

Uzeo bih možda nešto slično ovome:
https://www.ronis.hr/zvucnici-boston...Black/product/

i sad ako netko ima neki pametniji savjet slobodno javite.

EDIT: zanemarite, budem otišao do Ronisa ili u Zagreb pa vidim tko ima što spojeno u tom rangu pa poslušam. Ionako ću uzeti ono što mi najbolje zvuči. Hvala svima
Sisin savjet ti je zlata vrijedan (doslovno).
Ako već misliš uzimati sub, možeš naći iste drivere u bookshelf zvučnicima kao i towerima, s tim da će bookshelf naravno biti puno jeftiniji.

Jako dobre towere ćeš teško naći za 5k kuna, a za te iste novce možeš dobiti već jako dobre bookshelfe, npr ove:
https://www.ronis.hr/zvucnici-kef-q3...black/product/

Ne znam koliko se kužiš u audio i setup zvučnika, ali nakon što budeš dodao sub na svoje towere, ono što moraš podesiti na receiveru je crossover za sub (tipično 80Hz).

To znači da će sve tonove ispod 80Hz svirati tvoj sub, a iznad 80Hz će svirati tvoj tower. Glavna prednost towera je da mogu dobro svirati i niske frekvencije, tako da će glavna prednost tvojih towera biti potpuno anulirana kada dodaš sub, i ostat ćeš s lošijim driverima u towerima nego da si isprva kupio bookshelf zvučnike.

Naravno, tvoji novci su u pitanju, i možeš slobodno voziti towere pa towere i sub, ali uz bookshelfe i sub ćeš dobiti više bang for buck.

P.S. davno, kada sam počinjao raditi sam uzeo na rasprodaji towere od Monitor Audia i sub. Naravno, tad pojma nisam znao što danas znam. Za te novce koje sam ulupao tada sigurno ne bi ponovio tu grešku. Nemoj biti kao ja
messiah je offline   Reply With Quote