Citiraj:
Autor 1v@n
Prije nego se bacim na čitanje... Znači li to da ako dođem reklamirati Apple proizvod nakon godine i pol, trgovac mi mora omogućiti ostvarivanje jamstva (popravak, novi uređaj ili povrat sredstava), dok trgovac onda ostaje visiti, jer onda ne može to isto jamstvo ostvariti kod proizvođača?
|
Da, trgovac ti mora omoguciti popravak, ali postoji kvaka 22 da on moze reci da si ti kriv za kvar i slati telefon na vjestacenje koja onda ide na tvoj trosak.
Materijalni nedostatak je jednostavno ostvariti samo u prvih 6 mjeseci jer je tada vjestacenje na njegov trosak, poslije 6 mjeseci je vjestacenje na tvoj trosak i kasnije se trgovac moze praviti grbav, sto ne znaci da neces dobiti novi telefon ili povrat para, ali ces se mozda malo namuciti dok istjeras pravdu.
Ali ako je trgovac ok onda problema nece biti!
Citiraj:
Mene i sve nas ovdje kao kupca uopće ne zanima odnos trgovca s proizvođačem. Mene zanima koliko imam jamstva na proizvod. Točka. Prema tome što piše, imam dvije godine vremena da ostvarim svoja prava. Jesam li u pravu?
|
DA. Imas dvije godine da ostvaris svoja prava i teretis samo TRGOVCA nakon prve godine, ne ovlasteni servis ili proizvodjaca.
Nije Apple jedini, imas hrpu laptopa sa 1 god. jamstva, imas PlayStation koji oduvijek ima 1 god. jamstva, ali ti imas jos dodatno 1 godinu da ganjas trgovca - to je ono sto je propisano od strane EU.