View Single Post
Staro 31.10.2018., 12:09   #7839
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ali kakve veze ima razlog zašto sam ga vraćao? Gdje je to definirano u zakonu, ako smo već kod tog zakona toliko zapeli? Razlozi vraćanja su sasvim subjektivni i nevažni, ako je rok vraćanja 14 dana.

Zašto bi se Apple mogao ograditi od zakona. Jer su oni "drugačiji". Pa to je već smiješno. Za njih zakon ne vrijedi, zašto?

Ja mogu vratiti što želim, unutar 14 dana, bez obzira na sve, razlozi su moji. Isto je tako s bilo čim drugim. Da li se mobitel ne može probati bilo gdje? Da li se TV ne može ići pogledati bilo gdje u drugi dućan?

Itd.

Jedan Dell XPS od 20k kuna mora po zakonu, dok jedan apple može drugačije, jer "stavi se u njihovu poziciju"?

Što bi oni trebali dati kupcu, nije moja stvar, o tome bi oni trebali misliti ako su se već gurali u državu gdje je takav zakon. Zapakiraj, vakumiraj ili nešto treće, nije moja stvar. Onda to nisam znao, sad znam i sad bi postupio drugačije. S druge strane, Macbook se isto može u Linksu kupiti. Za njih vrijede pravila, i moraju ti vratiti puni iznos, tako kaže ekipa. Za isytle ne?
Kad si već zapeo, jesi li ih pitao zašto ti daju samo jednu godinu garancije, a ne dvije koje su minimalno propisane od strane EU?

Traži nekog od voditelja, pa nek ti objasne situaciju. Mene sad isto zanima, jer je prije 6-7 godina, dok sam to radio, bilo jako puno natezanja i prijetnji tužbama, a ne znam kako su slučajevi rješavani. Ono što znam je da nisam vidio vraćeni Macbook. Kako sad stvari stoje, nisam upoznat.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote