Citiraj:
Autor alengrosevic
i Master_Hrc i panasonic bi trebali malo poraditi na svojim stavovima, ophođenju s kolegama na forumu i razmisliti o tome kako su u ovom threadu pisali.
|
Moram priznati da mi se navedena konstatacija (da si pao s Marsa) nije činila uvredljiva, dapače jer sam se izuzetno trudio da nebudem neugodan i uvredljiv.

Ali stvarno se puno toga laprda u ovoj temi bez zakonskog uporišta, subjektivna mišljenja opet bez zakonskog uporišta i to samo dodatno zbunjuje ljude i od toga nikakve koristi.
Dao si mišljenje inspektorata koje glasi.
Poštovani,
Ukoliko proizvod nije korišten, a ambalaža proizvoda je oštećena, umanjena je vrijednosti proizvoda, a vezano na isto potrebno je vidjeti predugovorne obveze trgovca koje potrošaču moraju biti dostupne na web stranici prije zaključenja potrošačkog ugovora na daljinu.
S poštovanjem...
Otišao sam na protisove stranice i u uvjetima korištenja jedino di sam našao 20 posto i kupnju proizvoda jest njihov članak 52.
Pravo na povrat proizvoda
Članak 52.
U roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda Kupac ima pravo na povrat Proizvoda u slučaju kada je isporučen Proizvod koji nije naručen.
Za povrat potrebno je ispuniti obrazac
https://www.protis.hr/RMA te ga zajedno sa proizvodom dostaviti Prodavatelju.
Za slučaj kada je isporučen Proizvod kojeg je Kupac naručio i želi ga vratiti teretimo ga za iznos od 20% vrijednosti vraćene robe za manipulativne troškove povrata, odnosno minimalni iznos od 100 kn, ukoliko povrat bude odobren.
Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren. Ovaj članak se ne odnosi na robu vraćenu kod kupnje na daljinu i jednostranog raskida ugovora.
------------------------------
I to ako pročitaš zadnji dio da se NE odnosi na kupnju na daljinu. Postoji šansa da nisam dobro proučio pa me ispravi ako griješim. Znači nisam uspio naći članak u njihovim uvjetima poslovanja di oni kod kupnje na daljinu pri vraćanju proizvoda mogu skinuti cijenu 10-20 posto ako ne štima ambalaža.
Tako da zaključujem da love u mutnom i da nemaju nikakvog zakonskog uporišta.
Tako da se nadam da smo taj dio riješili za vijeke vjekova, amen BRADAS