View Single Post
Staro 30.10.2018., 10:49   #7807
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne razumijem, na što ciljaš?
Cilja na to da nakon cijele ove rasprave ti nisi apsolutno ništa uspio razumijeti.
Citiraj:
Ne znam zakon, niti me interesira, znam praksu.
Niti znaš zakon niti znaš praksu, ali znaš komentirati o tome svemu.
Citiraj:
Naručen server, par stotina tisuća kuna, znači nije jeftin. Direktno od dobavljača. Transport i carina istog isto ide u nebesa. Kutija se zagubila, ne žele čuti za povrat (iako ne radi). Znači rasprava s odvjetnicima, CFO-om, savjetnicima, ne žele čuti. Na kraju našli kutiju, i to knap s rokom "povrata", možda nekih 10 dana. Žele primiti robu natrag, ali ne plaćanu niti poštarinu, niti troškove carine, troškove transporta, skladištenja, ništa. Firma popušila par desetaka tisuća kuna jer smo dobili server koji ne radi.
Kakve to sve veze ima s pravima potrošača, fizičkih osoba u Republici Hrvatskoj??
Daj molim te stvarno nemoj više ništa komentirati.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Radio sam jedno vrijeme kao šef skladišta u Pittarosso-u, njihova politika je da u roku 14 dana imaš pravo na povrat novca ili uzeti nešto drugo u toj kunskoj protuvrijednosti ili skuplje. Nemaš kutije, ne žele čuti. Nisam nikada razmišljao je li to zakonom propisano, ali ljudi su se prema tome tako odnosili.
Ta njihova politika je vrijedila zato što si vraćao proizvod koji si kupio u trgovini, a ne online, u tom slučaju oni mogu sami diktirati uvjete vraćanja.
Jel možeš shvatiti da postoji ono što je propisano zakonom?
Pričamo ISKLJUČIVO o vraćanju robe kupljene (plaćene) online.

Ne mogu razumijeti rečenicu "ne znam zakon ali znam praksu", nema toga, praksa ne postoji, postoji zakon kojeg se svi trebaju pridržavati.
Ova tema bi valjda trebala biti da se ljudi informiraju, a ne da određena grupa ljudi ovdje kači članke zakona, a vas par dolazi i priča kako je "u praksi" i kako ti zakoni ne vrijede.
Čemu onda cijela tema? Daj lockajte sve i nek trgovci diktiraju sva pravila, ipak Mommistake, Pupo i alengrosevic "misle" da su trgovci u pravu i da "nema logike" ono što piše u narodnim novinama.

Zadnje izmijenjeno od: panasonic. 30.10.2018. u 11:10.
panasonic je offline   Reply With Quote