Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.10.2018., 22:53   #40150
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Pošto sam vozio dvije 307-ice SW HDI nekih 8 godina i ukupno napravio 350000 km s njima, mogu reći nešto.

Kod Ph1: loša elektronika i kontakti, centralni ekran nečitljiv kad je toplije, bučniji motori, loše riješeno hlađenje motora, osjetljivi na vodu u gorivu, 2.0 HDI 90 KS jako pouzdan motor

Kod Ph2: nešto pouzdanija elektronika, tiši i ekonomičniji motori, loši prednji halogeni farovi, 1.6 HDI 109 KS jako problematičan motor, osjetljiv na loše gorivo

Zajedničko za sve: kvalitetna unutrašnjost, problematične ručice žmigavaca/brisača, mekan i osjetljiv ovjes, mjenjač dugog hoda i labav, loša cijela karoserija, uglavnom jeftini dijelovi, pregledan u svim smjerovima

Nijedan 307 nema start/stop, to su uveli tek u kasnijim modelima 308-ice kod e-HDI-a.

Ne znam koliko je ekran nečitljiv na ph1, ali nije neka sreća ni ph2 kad ostane 5-6 sati na jakom suncu (da se čitat, ali je cijeli narančast )

Na Ph2 jesu lošiji farovi (lošije osvjetljavaju cestu), ali puno rijeđe crkavaju lampe u njima nego na Ph1 (navodno ima više veze s stabilnijim naponom tj. s elektrikom). Ali to je pojava i na novijim autima. Npr. ovaj moj Ceed isto ima očajne farove.. ima kao posebna svjetla za skretanje, ali je zbog njih far tako konstruiran da po mrklom mraku baš vidiš da u snopu postoji rupa u osvjetljenju tamo gdje je u faru smješteno to svjetlo za skretanje. Sranje. Po srednje zavojitoj cesti u mrklom mraku baš jako smeta. Barem meni. A prelazim sa 307ice ph2. S druge strane na autocesti po mrklom mraku su OK i kratka svjetla, dosta bolja nego kod Puga.

I zaključak je da ako se kupuje dizel, da se uvijek kupuje 90KS varijanta. Bez obzira o kojem bloku pričamo. S njima nema problema.
JC Denton je offline   Reply With Quote