View Single Post
Staro 29.10.2018., 21:42   #7793
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Članak 77, stavka 5 zakona o zaštiti potrošača. Da, radio sam to, i znam o čemu pričam.
lol, pa to je članak za koji sam ja dobio objašnjenje da je ambalaža nebitna!
Citiraj:
Slijedom navedenog, vezano uz Vaše pitanje da li se navedeni stavak predmetnog Zakona odnosi samo na proizvod ili na ambalažu proizvoda, mišljenja smo da se odnosi samo na umanjenje vrijednosti proizvoda.
Citiraj:
Naravno, ako si morao otvorit blister, morao si. Al ak si devastirao kutiju monitora a nisi morao, skinu ti cijenu bez problema.
Ne postoji u zakonu "blister" i "kutija monitora", postoji ambalaža i postoji proizvod - ambalaža nije proizvod.
Ima i stavka u zakonu koja kaže da je trgovac dužan zbrinuti ambalažu kad kupiš proizvod kod njega, dakle, ambalaža se vodi kao nepotreban dio proizvoda.
A neki ovdje idu toliko daleko da čak kažu da proizvod ne smiješ ni raspakirati, lol.
Citiraj:
Garantiram da će ti netko drugi iz istog tog inspektorata tumačiti drugačije to od ovoga što si ti stavio.
Nemoj ništa garantirati, misliti i davati svoja mišljenja, zakon se ne provodi na takav način, danas ćemo ovako, a sutra onako.
Ako imaš crno-na-bijelo drugo mišljenje onda ga okači.

Citiraj:
Kako god, po uhodanoj proceduri, sve se rješava u korist kupca gdje trgovina izlazi u susret kupcu uz pritiskanje inspektorata i to je to. Imao sam par takvih izvida u poslovnici i svi su završili tako.
Jednostavo, dođe ti inspektor i kaže otvoreno gle, mi možemo naći xy drugih kršenja zakona u poslovnici u svakom trenutku (što i je istina jer radnici nisu roboti). Riješite to s kupcem. I to je to.
Gluposti, gleda se tko je pravno i zakonski u pravu, nema tebe šta inspektorat tjerati da ideš u korist kupca ako ovaj nije u pravu i nema određena prava.
Tu besmislenu tezu si već više puta spomenuo ovdje na forumu, kad god nemaš argumenata za neku raspravu onda potežeš rečenicu "ma to se napravi u korist kupca samo da se trgovac ne nateže".
Već si gomilu puta bio totalno u krivu, ne znam šta tepeš istu metodologiju kad nemaš nikakvo uporište.
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Wtf, valjda možemo raspravljat, ovo je forum jelte. Nema potrebe ići na niže razine. To što sam i gdje radio je tak nebitno za ovu priču, mogu samo ispričat i drugu stranu priče i pomoći s nekim stvarima što i jesam. Nekužim tvoje neke komentare.
Ti ne kužiš moje komentare? Pa ja citiram zakon i dajem odgovore inspektorata za razliku od tebe koji ne znam šta točno pišeš.
Gdje je onih 10-20% koje trgova može skinuti? Gdje to piše u zakonu to si zaboravio reći.
Stvarno ne znam na koji način ti ikome pomažeš.
panasonic je offline   Reply With Quote