Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.10.2018., 20:33   #40147
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Pozz,

Posto zivim u dalmaciji, i nekad odem u zaleđe, a snijega ovde nema skoro vidit ni čut, ali u zaleđu zna nekad pasti nešto. Temperature su rijetko ispod nula ali zimi redovno ispod 15 ali zna često past par ispod 0, palo mi je napamet
možda da umjesto zimskih koje su lošije na suhome/mokrome na 7+ stupnjeva, šta je meni 90% vožnje, kupim Continental AllSeason gume da i ako malo zaledi i padne negdi snijega da se ne moram trest oću li stat, a ljeti da koristim standardne ljetne gume?
Jel mi priča glupa il ima tu nešto
Kupi dobre cjelogodišnje (može i te koje si naveo) i prst u uho ...

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Netko ce rec da je to skupo odrzavanje, ali znam iz iskustva u okolini da je na takvim kilometrazama daleko skuplje bit vlasnik Octavie TDi... redovito su servisirane turbine, mijenjani zamasnjaci, crkavali injektori... S druge strane 307 1.6Hdi od 80kw ima plivajuci zamasnjak, varijabilni turbo, dpf... a to voli crkavat i na 307icama (toga nema na 66kW verziji). I zato ti jaci 1.6 HDi motori nisu bas preporucljivi za kupovinu kao polovnjaci.
Neću reći nego znam da je ... i ne možeš mi uspoređivat to sa VW koncernom kod kojih dijelova ima na svakom čošku ...
Imam ja Škodu TDI PD jedini veći izdatak je set kvačila zbog zamašnjaka koji košta 500 eura. Za ostalo su sve stvarno pristupačne cijene a o puzdanosti uz redovito održavanje ne moram ni pričat. Svaka druga daško ima pola miliona kilometara. To kod Peugeot je malo teže za vidjet u tom broju.

Dok sam imao Peuegota 60% dijelova sam morao kupit original. Jer zamijenskog nije bilo ili je bilo toliko loše da nije potrajalo mjesec dana ... znači tu ne pričam o univezalnim dijelovima filterima i disk počicama (potrošni materijal). I ne daj bože da ti ode nekaj specifično onda si ga fasovao ...

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Pa i je. U svemu osim u pouzdanosti
A dizajn? Kao novi model (308) a auto je redizajan 307 redizajna.
Xenon je offline   Reply With Quote