Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.10.2018., 19:50   #40143
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Starom je mjesec dana prije isteka garancije riknuo start/stop sistem na 307 1.6 hdi. Lik iz servisa mu je rekao da bi to koštalo +10k kn da nije u gari.

Pogledajte kako lik razvaljuje peglicu na rallyju
https://automobili.hr/novosti/video/...ozite-vec-kako
Otkad se start/stop ugradjivao u Pug 307??? U toj info mi nesto ne stima.

Ja imam 307 1.6Hdi, 66kw. Ph2, dakle redizajn(oni nemaju bas toliko problema sa elektronikom). Vlasnik od 80k k do sada kad ima 317k km. Nije bilo ozbiljnijih problema s njim. Stari ga vozi zadnjih pola godine, od kada sam kupio Ceeda CRDi.

Ne znam zasto vam je taj auto bucan, jer uopce nije. Jedino ako su popucali toplinski stitovi na ispusnoj grani, onda klepecu. Sva 3 skupa su oko 800kn(origigi), ako se dobro sjecam.
Inace, ja sam autom bio relativno zadovoljan. Nije bilo ozbiljnijih kvarova, injektori i turbo nisu ni dirani otkad je kod mene.
Bilo je malo vecih troskova na cca 215k km (amortizeri, lezajevi amortizera, opruge, seleni) i na cca 300k km (restegnuo se lanac od bregastih, preventivno mijenjan i mijenjane poluosovine jer su dobile lufta i pocele su trest na ubrzanju).

Netko ce rec da je to skupo odrzavanje, ali znam iz iskustva u okolini da je na takvim kilometrazama daleko skuplje bit vlasnik Octavie TDi... redovito su servisirane turbine, mijenjani zamasnjaci, crkavali injektori... S druge strane 307 1.6Hdi od 80kw ima plivajuci zamasnjak, varijabilni turbo, dpf... a to voli crkavat i na 307icama (toga nema na 66kW verziji). I zato ti jaci 1.6 HDi motori nisu bas preporucljivi za kupovinu kao polovnjaci.
JC Denton je offline   Reply With Quote