Imao sam svakojakih slucajeva sa PC trgovinama ali ovo moram napisat.
Prije 2 tjedna nazove me friend i kaze da mu se nece upaliti slika na monitoru.Ja nisam bio u svome hometown-u pa nisam mogao pogledat te mu kazem da upikne neku drugu vga,resetira bios itd.
Nazovem ga drugi dan i kaze mi da je probao sa jos 2 grafe i nista a u medjuvremenu je nazvao servisera koji je ujedno i vlasnik jedne grozno-skupe prodavaonice.Bios nije restartao nakon probavanja grafi vec je samo nazvao firmu i ovaj dosao i odnesao.
Prodje tjedan dana i nazove me friend i vec on ima novu plocu i proc,stara nevalja sve vrisnulo receno mu je.Ajde super sto je to i koliko je kostalo.
Matsonic MS9147C. VIA P4X333 chipset + Pentium 4 1.8Ghz 400FSB + stock cooler = 1700kuna.Sve ostalo,disk,kuciste,sd-rami je nepromijenjeno.
Dodjem neki dan kuci i odem do njega i uzmem stare dijelove Soltekica + Celeron Tualatin 1300,izvadim bios chip iz svog podnozja i bateriju te ostavim tako sat vremena.Vratim upiknem 64MB sd rama,ubacim pci vga neku i gle cuda upali se.Dobro mozda je agp izgorio pa zato onaj serviser kaze nevalja.Upiknem svoju u agp i opet se upali.Namjestim postavke u biosu i sve tak radi.
Mislim zajebat nekoga tak i jos mu naplatit 1700kn za starudiju od ploce i 1.8 Pentium.
Eh da firma je
www.binel.hr