View Single Post
Staro 29.10.2018., 16:35   #7786
panasonic
Banned
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: EU
Postovi: 1,215
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Skoro si čovjeka za*ebao, daj pazi kaj pišeš po forumu i savjetuješ ljudima...
Zajebo si ti sebe.

Dakle, jedan trgovac mi je htio odbiti par posto od iznosa povrata jer sam proizvod koji je bio u blister pakiranju morao rezati škarama, dakle, vratio sam im samo proizvod bez pakiranja.
Bunili su se pa sam kontaktirao inspektorat, njihov odgovor:
Citiraj:
Poštovani gospodine XXX,
vezano uz Vaš upit kojeg smo zaprimili 26. svibnja 2017. godine putem Centralnog informacijskog sustava za zaštitu potrošača, a koji se odnosi na tumačenje stavka 5. članka 77. Zakona o zaštiti potrošača, očitujemo se kako slijedi:

članka 77. stavka 5. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, broj 41/14.) propisuje da je potrošač odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Slijedom navedenog, vezano uz Vaše pitanje da li se navedeni stavak predmetnog Zakona odnosi samo na proizvod ili na ambalažu proizvoda, mišljenja smo da se odnosi samo na umanjenje vrijednosti proizvoda. Naime, trgovac Vam ne može umanjiti iznos, ukoliko ste Vi, radi isprobavanja proizvoda, morali otvoriti ambalažu (blister pakovanje).
Nadalje, vezano uz pitanje povrata proizvoda kupljenog na daljinu, članak 72. predmetnog Zakona propisuje da potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

Također, trgovac je dužan, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kad je zaprimio obavijest o raskidu ugovora, vratiti potrošaču sve što je ovaj platio na temelju ugovora, a potrošač je dužan izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada obavijestio trgovca o raskidu ugovora.

Slijedom navedenog, ukoliko ste raskinuli ugovor u navedenom roku, trgovac Vam je dužav vratiti puni iznos koji ste platili za proizvod.
S poštovanjem,
Dakle, ambalaža proizvoda uopće nije bitna i na osnovu nje, trgovac ne smije odbiti povrat ili umanjiti iznos.
panasonic je offline   Reply With Quote