View Single Post
Staro 23.12.2005., 16:35   #1
turpija
Premium

Datum registracije: Dec 2005
ideja za vodeno ....

imam jednu ideju za vodeno vec duze vrijeme, tj. bolje reci raspored ...

originalna ideja je da prije svih blokova (kojih mislim staviti milijon ) voda ide u neki "razvodnik" i u njemu se racva na ostale blokove - 6kom ...

e sada me zanima kako bi se to sve ponasalo, posto bih htio da na svim izlazima bude jednaki protok ili bar slican ... ovaj ulaz bi bio kroz prikljucak od 11mm (unutarnji promjer), a izlazi sam misilio da budu ili 6mm ili 4mm (isto unutarnji) ...

Ali sad nastaju komplikacije, povrsina presjeka ulaza je oko 95mm2, a u slucaju da idem na 6mm za izlaz, zbroj presjeka je oko 168mm2 ... posto neznam fiziku pretpostavljam da bi se voda poprilicno usporila nakon svakog izlaza, ali ako koristim 4mm izlaze, zbroj presjeka je oko 75mm2, pa bi po toj logici trebao biti mozda veci protok, ali mi je bitnije da bude priblizno jednak na svakom izlazu.

Nakon sto voda prodje kroz sve te blokove ulijeva se u rezervar, bez ikakvih spajanja, znaci 6 prikljucaka direkt u rezervar, svaki za sebe.

E sad, jel netko ima neku pametnu ideju ili prijedlog ili kritiku ili mozda savjet ... uostalom sta mislite o takvoj razvoju dogadjaja ?
turpija je offline   Reply With Quote