Savjet od Sysa nisam zanemario, samo sam prethodni post napisao prije nego sam išao čitati više u detalje oko raznih prednosti,mana i ostalih ...zašto ne zašto da comparisona. Taj moj stari sustav mi je pao napamet pa rekao, ajde da pitam i vidim ..ipak samo stoji sa strane

na kraju sam odustao od tih Yamaha tj. samostojećih općenito.
Za moju sobu, potrebe i ostalo ću pak ići na bookshelf varijantu. Mislim da ću sa time biti više nego zadovoljan.
Trenutno su mi tri marke pale u oko:
KEF Q100
ELAC DEBUTE B6 2
KLIPSCH R-15M/RM
Trenutno postoje par opcija rabljenih po dosta ok cijenama, uzimajući u obzir da se Q100 više niti ne proizvode.
Sve bi ja to još osobno poslušao kako bi mogao donijeti ikakav konkretni zaključak prije svega, jedan trip preko vikenda za Zagreb će morat pasti kad-tad.
A sada, vezano za DAC. Čisto primjerski, ako si uzimam neki reciever tipa Onkyo TX 8000 serije i da je spojen i na PC i/ili TV, šta bi onda i uz to bilo preporučeno koristiti jedan odvojeni DAC nego onaj s kojim raspolažu recieveri?
Jer bih za početak koristio nešto jeftino tipa Focusrite 2i2 (mislim da mi to stoji još negdje), pa kasnije zamjeniti po potrebi?
Za kupnju nebum žurio na kraju (iako to uvijek radim u startu

). Taman pričekam do blagdana i možda nešto uleti za black friday vani. A do tada si mogu na papiru složiti neku konkretnu HiFi instalaciju uz vašu pomoć