View Single Post
Staro 26.10.2018., 19:04   #7760
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ima tko iskustva sa Samsung servisom tj ssd-om?
Reklamirao sam 840 Evo 120Gb star oko 3 godine koji je kupljen još dok je Edigital doo bio u HR (ugašen- a sada u mađarskoj) te je kod njih jamstvo vrijedilo 24mj. Ispalo je baš da je u zadnjim danima jamstva proizvođača kada sam napokon našao račun i kada sam ga naručio.

Obratio sam se tvrtci Hanaro iz nizozemske koja vodi jamstvo za Samsung u EU, poslali su DHL po ssd i za tjedan dana mi poslali potpuno novi Samsung 860 Evo 250Gb. Manufactured date 25/08/2018.
Ja sam pokidao naljepnicu s kutije, nije refurbished, 0h spin up time itd. Na kutiji piše da ima jamstvo od 5 godina.

Znam da se poklonjenom konju ne gleda u zube ali...

Međutim, kada sam pitao Hanaro koliko imam jamstvo na novi disk oni su mi rekli da imam pravo na jamstvo dok mi ne istekne staro jamstvo (cca još 10 dana).

Problem jest što ima poznatu "ne-kompatibilnost" s mojom matičnom tj chipsetom AMD 970/SB950 i da onda izbacuje dnevno oko 20 crc grešaka.
Pitali su me da im pošaljem slike testova pa spojim na Intel matičnu pa da im kažem koliko crc grešaka ima nakon testova. Pa nije bilo niti jedne crc greške na matičnoj od laptopa.
Onda su mi rekli da je problem u mom računalu a ne ssdu "We already saw the forums and according to our experience, it seems it's more related to system rather than compatibility issues.
Please double check with the producer of you motherboard."
I onda sam im rekao da ne mislim kupiti novo računalo pa su mi rekli
"As already said according to our experience, it seems it's more related to system of your the computer than compatibility issues, but for sure Samsung will investigate more about it."
Inače SSD kada se uspoređuje s drugim benchmark rezultatima je u prosjeku https://www.userbenchmark.com/UserRun/11666490

Je i inače to praksa da ne dobijem novih 5 godina od proizvođača?