View Single Post
Staro 25.10.2018., 17:42   #730
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uz ovo što Fanatik kaže, podrezivanje vjerojatno nije lako izvedivo jer na dnu vrata vjerojatno imaš automatsku metlicu. S druge strane, ako su dečki pratili neku proceduru kod montaže, trebali bi ti ostaviti maksimalnu mogućnost naštimavanja vrata za ubuduće. Znači trebao bi imati skoro pa maksimalni hod dostupan kod podizanja vrata. To se inače radi jer vrata nerijetko nakon prvih nekoliko mjeseci "padnu" od svoje težine i tada ih prvi put malo podižeš. Kasnije više ne bi smjela padati. Koliko iznosi mogućnost podizanja krila, najbolje da pitaš trgovinu/montažere. Kod Maxdoor vrata čini mi se da je moglo ići do 10mm (iirc).

Druga stvar, a to bi te moglo zezati je, ako i uspiješ podignuti vrata 10mm, hoće li ti klinovi propisno ulaziti u štok (imaju li rupe na štoku toliko lufta po vertikali).

Ne mogu se sjetiti da sam imao takav slučaj dok sam radio s pp vratima. Znam da smo jednom kratili pp krila i to je bilo živo sranje jer je investitor podignuo visinu podloge nakon što su vrata proizvedena i slijepi štokovi ugrađeni. Posao je bio odrađen, ali iskreno nemam pojma je li na kraju izgubio padajuću metlicu ili nije. Definitivno vrata skraćuješ od dolje i bok.