View Single Post
Staro 25.10.2018., 16:15   #3
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Svaka čast! Ovakvih lijepih priča nam treba više na forumu.

Čisto za info, smijemo znati o kojoj stranici se radilo? I kako si ga skužio? (Hardovi roštali, visoko zauzeće proca...?)
Stranica: TPB, unio pretragu, skočio popup, koji se odma zatvorio.

Srećom, radio sam nešto na kompu i primjetio čudne TXT fajlove, trebalo mi je par sekundi dok nisam shvatio i povezao što se dogodilo/događa.

Nadalje, trebalo mi nekih 45 min da ručno popratim i očistim što i gdje je sve napravio i kako se uspio filtrirati, čak sam mislio da sam ga uspio zaustaviti dok se indexirao, no prokletstvo brzog kompa i SSDa je imalo svoj danak u tih 9 minuta.

Nakon tih 45 min, što mi je trebalo da budem ziher da sam ga iskorjenio i izbrisao nekih 12.000 TXT fajlova, skoro sam od šoka pao, doslovno, u nesvjest shvativši da cijeli projekt u koji sam uložio cca 100 sati rada, 12.000 fajlova, 80GB i 60GB gotovo, rendanog proizvoda u 4K je otišlo. Plus razne druge stvari koje od šoka nisam imao snage ni pregledavati.

Sve u svemu, neopisiva bol i osjećaj. Paraleno, svjestan si da ti suze na očima radi jedinica i nula i da nitko fizički nije stradao, da nitko nije doživio neku traumu, ali boli te kao da jest. Neugodno ti ikome prepričati osjećaje

Također od tog istog šoka, odreagiraš sat i pol kasnije da isključiš Synology replikaciju. Da sam se tog sjetio, cca 30% datoteka bi mogao jednostavno vratiti, ovako su mi se kriptirani fajlovi replicirali na Synology.

Da ne pričam pomišljanja plaćanja $500 dolara otkupnine, koju bi i platio da postoji 100% garancija za vraćanje datoteka.

Sve u svemu, dečki iz Bitdefendera uskrsnuli kako mene tako i moje fajlove