View Single Post
Staro 25.10.2018., 01:29   #2280
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Doc Pregled postova
1 x MS AQUARIUS PRO gaming kućište
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
To što vi neki ne znate kako danas izgleda MS kućište, je samo vaš problem pa se držiti starog CoolerMastera koji je premija, moš misliti...

Ne da je premija nego je MS Apolo iz 2008 godine ili Gigabyte Triniton od prije 12 godina je DE LUXE kuciste naspram ovog gofneta !!
Majko mila, sve ne znam odakle da krenem.. .danas sam ubacivao mbo u kuciste itd... i u sreci da sve radi od prve i da me jedno prco jedan saraf od frezera 33 ovo kuciste me danas kostalo zivaca i vremena.

Razumijem ja vas, ljepo... ima ventilatore, svijetli, staklo jel... i nabijem ih na qujac kad atx tj. po sirini skraceni atx plocu nemos

usarafiti na sva mjesta. Ispod ploce rupa za kabl menađment jel a ploca neka se drzi rukom odozdola kad se pika krajnja memorija ili sta god na rub ploce...

Kada maknes ono staklo koda drzis kartonsku kutiju, i ona je teza !!
Lim je prejadan, apsolutno sve se savija di god pipnes, sreca da je napajanje dolje jer ga drzi u
ravnotezi ali je nesreca da ako nije modularno ili polumodularno da vidim tog specijalca koji ce uspjet sve kablove proturit dolje.

Uzas ! Venitilatori nisu preglasni ali nisu ni tihi a nema ni kontrole nikakve, skrebecu, grebu po zvuku i jedno sto svijetle no srecom i to se da iskljuciti.
Nije mi ni jasna uloga obog filtera za prasinu gore ? Cemu to sluzi kad su rupe na prednjoj masci 1cm ?!? Jedno ako su mislili da nesto ne upadne unutra...

Power ledica je laser hebote, zasljepi te kad pogledas di je dugme za paljenje kompa, na stropu se vidi ko oni laseri za ometanje aviona.
Audio kabl za HD audio na mbo je prekratak, moras ga raspetljati iz glavnog konektora gore pa uz neku muku i jad jedva ga nategao do konektora ili moze on do tamo ali preko maticne ali cemu rupe onda za kablove ?!?

Sunce mu kalajsano nisam bar 5 godina naletio na jadnije kuciste, pa isao sam pomicnom mjerkom mjeriti MS Apolo iz 2008g i 1mm je a ovo je POLA mm lim.
Ovo ne kupiti ni pod razno, pa kada sam maticnu prisarafio ona cjela tacna na kojoj stoji je ko babin zub Pa to bi neki tezi cooler na mbo za 2 god stajanja prirodno savio tu tacnu za mbo Jao... jao...

Sto je najgore morat cu lagati covjeku da je to super kuciste ali ajd... sam si ga je izabrao, ja sam mu samo sliku pokazao