Kako mi je auto već par dana na popravku, danas sam vozio VW Up! i VW e-Up! iz Spin City car sharinga (nebum dijelio referral ovako, ali ako netko zeli gratis 15+40 min voznje i registraciju za 1kn umjesto 49kn, nek se javi) i imao sam zanimljivo iskustvo.
Prvo, Up! 1.0 60 konja (valjda). Niš posebno, rattly trocilindraš s manje od 20k km, ali jako agilan u prvoj brzini. Budući da je rentacar, nedostatak snage se nadoknadi tako da se voziš u nižim brzinama, uvijek.
E, sad, ono što me oduševilo. e-Up!. Vozio sam se kao putnik samo u Tesli Model S, od električnih auta, a ovo je prvi put da sam baš vozio električni. Osjećaj je kao da nema bržeg ICE auta 0-60km/h ili prilikom prestrojavanja, gas je on/off (za mene koji sam navikao nagazit na gas pa čekat da se tubina razvrti i hoće li ili neće - morao sam jako oprezno stiskat gas prilikom zaobilaženja). 80 konja i 210Nm. Da ima prave gume, a ne eko širine biciklističkih, auto bi bio pravo malo čudo, a samo zato što je električni. ESP lampica pri gasu stalno gori

, a auto samo ide i grabi, uopće nije kao kad se pali u ICE autu, pa drastično uzme snagu. Prezabavno ga je vozit (nisam ludovao, naravno), samo zato što instantno reagira na gas. Baš je posebno iskustvo, a to je jedan od najslabijih električnih auta na tržištu. U 10km puta potrošio 25km rangea.

Za vozit se po gradu gdje su brzine 0-80km/h, preprepreprezabavno je, a ne kršiš zakon.
Oba auta inače niš posebno, sve očekivano, ergonomija 0, kao da sjediš za bakinim kuhinjskim stolom, komande bez osjećaja... Ali e-Up! je prava mala gradska jurilica. Savjetujem da ga probate voziti, da vidite kakva će nam biti budućnost, osobno se jako veselim električnim autima. Bubba, trebao si svojeg Up!a zamijenit e-Up!om.