Citiraj:
Originally posted by segregator Panasonic NVDB70...prijatelj mi je imao Blaupunkt video isto sa čitačem bar koda, mislim da je to bila palasonic licenca, možda čak isti model...3600DEM + 70% u dinarima mislim da je koštao, lol
|
To je bilo vrijeme kad su EU i Niponci imali gomilu zajednickih projekata i partnera. U to vrijeme Blaupunkt i Panasonic modeli su bili identicni. Brak je trajao par godina nakon sto je Panasonic shvatio da on ima puno manje koristi od toga koliko profitira sa njegovom tehnologijom sam Blaupunkt... ubrzo je podigao sidro
Ima takvih primjera dosta... Jednom drugom (opsirnom) prilikom.
Citiraj:
Originally posted by segregator
Situacija sa Video2000/Beta/VHS sistemima je najbolji primjer, prodaja je bila obrnuto proporcionalna kvaliteti, tako da su problemi počeli već u 80-tim, a 90-te nadalje su samo pokazatelj do kakve krajnosti to sve dovodi.
|
O tome detaljno u jednom patoloski opsirnom postu u buducnosti
Citiraj:
Originally posted by segregator ..ili npr uvedeš antikorozivni premaz na autu i daš 5 ili 10 godina nekakve polugarancije i digneš cijenu na račun toga, a prešutiš da si ustvari uštedio jer sad ugrađuješ 5 puta jeftiniji smeće-čelik
|
Hoces reci, postanes 'Decko sa Tresnje'
PS: Pozitivno sam šokiran odzivom i svim mogucim porukama na ovu retro temu. Nisam znao da je ovo tako draga mnogima tema. Posebno me veseli sto je doslo i od mladje ekipe koja nija u to vrijeme bila u dodiru sa istom , ali vidi kako je krasna i napredna bila ta tehnologija zabavne industrije.
E' pa bit ce jos... zato strepite