Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 24.10.2018., 10:13   #9511
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor thunder11 Pregled postova
Evo da se i ja ubacim malo i u ovo temu.

Trebam savjet(e) vezano za kupnju raznih stvari počeši od onoga što trenutno imam:

Denon sa ovim zvučnicima

E sada, imam želju se prebaciti na samostojeći stereo set zvučnika do max. 2000/2500kn

Treba mi doma za sobu (ne velika cca 25m2) tako da ne mora grmiti već da je kvaliteta za filomove,serije i igranje bolja nego na trenutnom set up-u.
Dakle šta bi vi preporučili kao neki dobar upgrade? i da li se mogu neki od ovih zvučnika koja sam našao tek ovako na njušci koristiti sa mojom trenutnom linijom? ili bolje uzeti i liniju novu?

Primjeri:
LINK 1
LINK 2
LINK 3
LINK 4 - ako se nađde dostupna meni cijena.
LINK 5

Mogu novi a mogu i rabljeni ako se radi o zaista dobroj ponudi. Pošto se ne razumijem nešto previše u same karakteristike i linija i zvučnika molim za pomoć.
Razmisli o tome da kupiš stalke za zvučnike koje imaš + dobar sub.

Tvoje pojačalo u realnim okvirima ima relativno malu snagu (nazivni podatak od 65w je tak - nategnut, recimo), tako da treba bit pažljiv da mu se ne nakače neki zvučnici koji mogu napravit kurcšlus.
Neki od zvučnika koje si linkao su pravi metuzalemi, možda bi Daliji bili solidan izbor, eventualno KEF Cresta (no i ona ima 20tak godina).

No samo pojačalo i zvučnici se meni čine kao solidne spravice u svojoj klasi, i sigurno su dobro usklađeni međusobno. Za veću sobu im fali SPLa, pa mislim da bi dobrim pozicioniranjem na stalcima izvukao maksimum iz tih zvučnika, a sa subcem bi pokrio onaj dio koji oni ne mogu. Pronalaženje adekvatnih samostojećih zvučnika moglo bi isto polučit dobar rezultat - naravno, al ovak mi se čini puno jednostavnije i brže, vjerojatno i jeftinije.

Sve pod uvjetom da si spreman u sobi napraviti mjesta za sve to, da ti je taj novac od 2 soma neki limit, i da te baš ne svrbi da bi sve mijenjao .
jean luc je offline   Reply With Quote