Citiraj:
Autor Mario92
Može preciznije, kaj to točno trza, laga, usporava? Neke specifične aplikacije, kopiranje podataka, startup, browser, Office, File Explorer?
Čudno da npr. si tek sad dobio update, jer noviji hardver dobiva prije starijeg...
Uglavnom, gotovo pa sigurno je nekaj drugo u pitanju, a ne Windowsi, pa bi trebalo vidjeti da li je u pitanju neka aplikacija, driveri ili nekaj treće.
Probaj prvo otići u Settings -> System -> Storage -> Storage Sense i tamo pokreni cleanup.
Nakon toga provjeri startup iteme, a nakon toga otvori Windows Security i pod "Device performance & health" provjeri imaš li kakvih problema sa određenim aplikacijama ili servisima.
Eventualno baci pogled na Reliability Monitor da vidiš koji eventovi eventualno zezaju.
|
Update sam dobio cim je izasao i isao je na cisti instal. Odmah u startu sam imao hrpu zezanja sa NAS-om kojega win10 nije vidio. Sada to radi ali svaki klik na nad drive i treba mu vremena da mu pristupi. Ako ne radim s njim od vremena pristupa, vrlo kratko, on ga opet ne vidi...a nas radi 24/7.
Recimo download necega...npr rar titla na desktop, zastane i nakon nekoliko sec krene kopirati te pokaze prozor kopiranja kao da kopira 1TB a ne nekoliko kb

i to ide uzasno sporo. Nakon tog prvog downloada mogu normalno downloadati sve dok jedno vrijeme ne stanem kao i kod NAS-a, opet je sve usporeno.
To su problemi koji postoje konstantno a ovo sa trzanjem i laganjem je nesto sto je javlja ako comp radi nekoliko dana bez prestanka. Recimo desni klik i zatrza kod otvaranja popup-a...znaci bilo koja radnja u bilo cemu random moze biti problematicna..Comp ima 16Gb i evo970 nvme

Otvaranje start izbornika je uvijek uz cekanje, win+tab ima nekakvo treperenje i izgleda otvratno ali cini mi se da je to novi feature posto zatrepere svi winsi osim onih koju su na desktopu.
Instal sam radio cisti sa original imageom.
Driveri su najnoviji
Koristim win10 od dana kada se pojavio, bilo je sitnica koje su zezale ali ovaj zadnji up je najgori. Do sada mi se nikada nije javljao taj problem sa cekanjem kod downloada ili spajanja na nas.