Citiraj:
Autor prileee
Moze detaljnije koje su te stvari sta ne postoje ili su cudno implementirane?
Ne stajem u obranu miuia nego me cisto zanima, posto je meni note 5 prvi miui uredaj i jako sam zadovoljan os-om.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
|
- Kopiranje podataka sa starog telefona. Piše u mobu instalirajte Mi Mover na stari mob, uparite ih i prenesite. Mi Mover ne postoji na Google playu. Nađeš ju negdje drugdje, na starom mobu se uredno crasha. Neozbiljno.
- Nema postotka baterije. Nekog ne smeta, mene da i to jako. Smiješno.
- Da bi face unlock radio, moraš stavit na Indija ili Hong Kong. Stavio na Indija.
- Da bi dobio postotak baterije, otkrio da postoje teme s time implementiranim u sebe. Odem na teme i search ne radi. Prebacio na Hong Kong i search tema radi. Našao temu s postotkom baterije. Sam wallpaper teme mi se ne sviđa, pa stavim neki drugi. Čim sam to napravio, tema se resetira na defaultnu. Ako ne mijenjam wallpaper, sve radi uredno.
- Netko je tu rekao da face unlock šljaka ako staviš Belgija ili Poljska, no onda uopće nemaš pristup temama nego samo par defaultnih. Vele EU pravila, kajaznam, no huawei s time nema problema.
- Notifikacije su katastrofa. Neki vele zbog notcha, no to je glupost, ima mobova s notchom na kojima sve to šljaka bez beda.
- Nedostatak infinite scrolla. Dakle kad dođem do zadnjeg ekrana, moram se vraćat nazad do prvog, nema loop. Idiotarija teška.
- Quickcharge je spor za moj ukus, navikao na fakat brzo punjenje na Mate 9.
- Direct call ikonica, dodajte na početni zaslon. I mob generira novi zaslon na koju stavi tu ikonicu umjesto da ju metne na početni zaslon.
Vjerojatno ima još stvarčica sam se sad ne mrem sjetit. Nekog to ne smeta, mene jako. Moj dojam je da je taj MIUI poluproizvod. Sad bi ja trebao guglat kako sređivat neke stvari, stavljat druge launchere, gubit vrijeme s time. A navikao sam da radi sve 5 out of the box. Hardverski je jeben uređaj, radi fakat brzo (bilo bi i čudno da ne radi s obzirom na SD845) no softverski je amaterski poluproizvod. IMO, da se netko ne nađe uvrijeđen.