Citiraj:
Autor fanATIk
Da bi dobio popust od 1200 kn moraš već bit korisnik neke njihove usluge. Svojoj kćeri plaćam pretplatu za mob kod njih, A1 (glasi na mene). Dakle imam pravo na popust. Iz toga proizađe da me mob košta 30 umjesto 80 kn mjesečno. I 9 kn odmah. Zbrojeno - 729 kn. Tarifa je mobilna M. I na nju sam dobio popust pošto imam još jednu pretplatu. Mislim da su mi dali i neki popust jer sam prešao na njihovu mrežu. Da ti sad kažem ukupno, iskreno, ne znam, nit se brinem previše oko toga, no bit će s mobom dosta ispod 200 kn. Meni super.
Pretpostavljam da svi ovi koji se nešto isčuđavaju imaju neku tarifu od 6 kn. Ja sam na pretplati evo sad već 20,5 godina. Nisam nikad bio na bonovima, ne zanima me, ne da mi se s tim zajebavat. Dobim račun ma mail, platim ga i mirna bosna. Tak da si ja računam cijenu moba onoliko koliko mi na računu piše za mob, jerbo bi bio na pretplati s mobom i bez moba. Nekom je to puno, meni nije. Nismo svi isti. Malo mi je krivo što nisam ipak išao čekat mate 20 pro, no to bi me izašlo dosta više, sumnjam da će bit jeftin.
Baš tako.
|
Ja jesam A1 korisnik ali na fiksnoj. Tako da to mogu ostvariti, ali nemam namjeru uzeti mob uz pretplatu jer mi ne treba, jer mi je 500 minuta na mobu sasvim dovoljno a za to mi je bon od 30 kuna OK. Na fiksnoj imam kao što rekoh 1500 minuta u sve fiksne i mobilne mreže u cijeloj EU + neograničeni internet na optici simetrična veza 100/100.
Ovako bih im uz popust od 1200 kuna još ja dodao i svojih dodatnih 1211 kuna. Bolji mi je dosadašnji sistem na bonove, a mob ionako kupim za 294 EUR uključeno sa dostavom i ostane mi tih 1211 kuna u đepu. Meni nije nikakv problem uzeti par bonova od 30 kuna i imati ih kod sebe, jedino je to više posla za ove iz A1, jer moraju svaki posebno odštampati, a ja svaki bon upišem u memoriju i više o tome ne razmišljam i po potrebi aktiviram kada mi zatreba, a to je jednom mjesečno, dakle vrlo jednostavno, a papirnate bonove uz A1 R1 račun priložim na tvrtku i dobijem još povrat PDV.
Huawei Mate Pro 20 je zasada u prednarudžbi i uz njega ide poklon SD karica i beskontaktni punjač, no puno je to novaca, a cijena će mu brzo ići dole.
Glavni štos je da se svi mobiteli dobivaju uz popust ako se uzme tarifa uz pretplatu koja im praktično plati sam mobitel, tako da sam onim izračunom pokazao da je jeftinije za one koji su na bonovima da kupe mobitel na onoj adresi za gotovinu čak i ako plate PDV i ostanu na bonovima i ostati će im minimum 1211 kuna u džepu, a popust od 1200 kuna ostavljam A1 neka si ga zadrže, jer je to kao i inače obična navlakuša mobilnih operatera koji ga dobiju još i jeftinije od normalnih trgovaca, a kada se napravi malo ozbiljnija analiza pokazuje se da je to skuplja varijanta od nabave moba za keš kod običnog trgovca.
Mene 1000 minuta na bonu košta 60 kuna + uspostava poziva, a ovako na pretplatu 129 kuna uz uključene popuste. Dakle na bonove mi je minimum 50 kuna jeftinije mjesečno za 1000 minuta, a to je kroz 24 mjeseca 1200 kuna taman toliko koliko poklanjaju onima na pretplati, samo što ja potrošim do 500 minuta na mjesec pa mi se pretplata uopće ne isplati.
A ono što je najvažnije nedajem lopovima uopće šansu da me mogu tužiti da slučajno nisam platio koji račun i da mi naprave ovrhu kao što to znaju.