Sad cu ja u stilu padobranca, al svejedno... Vi stvarno mislite da se oni nisu mislili unaprijed i razradili plan kako ce i na koji nacin uvest NM kartice na trziste? Mislite da nisu u dogovoru sa najvecim proizvodjacima? Mislite da nemaju strucne ljude zaduzene za takve stvari? Ne budite naivni, pa nije Huawei na razini jednog Cubota i sl. Na kraju krajeva, nitko nije ni spomenuo razlog ovakvog poteza... Neki govore da je u pitanju raznovrsnost msd kartica na trzistu, kako po velicini tako i po brzini, tj. sve se svodi na user experience i ja se slazem. Zamislite jednog user vulgarisa kako gura neku 8gb class 10 (ili slabiju) karticu u jedan vrhunski mob poput spomenutog Mate 20/Pro, na sto bi to licilo? Nazalost, takvih ljudi ima dosta. Kao primjer, moj kolega nekidan gura 16gb class 6 u svoj S8 i govori da ce mu posluzit dobro za videa/slike, whatever... Jedni imaju stare msd kartice koje ne zele baciti zbog svakojakih razloga, drugi jednostavno nisu informirani i misle da je samo velicina bitna kod kupovine... NM kartice ce vrlo vjerojatno dolaziti iskljucivo sa povecim brzinama citanja/pisanja te ce na taj nacin Huawei omoguciti sveukupno bolji dozivljaj za korisnike svojih mobitela... Koliko ce se ovaj potez dokazati uspjesnim, vrijeme ce pokazati. My 2 cents