View Single Post
Staro 15.10.2018., 12:03   #2817
chillout23
Your God is in your mind.

chillout23's Avatar

Datum registracije: Jun 2017
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ukratko, po mom mišljenju seller nije u krivu ako je pri opisu naveo sav hardver kojeg si i dobio u laptopu. Mislim, kako bi mogao biti odgovoran za ono što kupac pretpostavlja da kupuje?

Dakle, smatraš da je moja greška kaj sam uopće naručil taj laptop koji je došao bez svega navedenoga?
A kako da saznam da toga svega nema u laptopu, ako NIGDJE NIJE NAVEDENO. I ako mi seller to nije napomenuo u kontaktu prije kupovine.
Kontaktirao sam ga prije kupovine i pitao da li je stvarno sve u redu i da li sve radi kako treba.
Naveo mi je da sve radi kako treba i da je laptop u izvrsnom stanju.
Seller koji ima oko skoro 6 hiljada transakcija i 100% feedback bi trebao biti fer i napisati da u laptopu nema toga i toga, jer bi svaki kupac to MORAO znati. Za mene je ovo način varanja kupaca. I to zaštićeni način varanja kupaca. Vrlo vjerovatno. Jer ako PP odluči u njegovu korist, izvisio sam fino. Em kupiti novi modul, em platiti nekome da raskopa laptop i to stavi unutra, pošto nisam sklon tim poslovima.

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
EDIT: Bubni u taj laptop Sovimov modificirani BIOS i ubodi bilo koji BT koji ti je cijenom najpovoljniji ili najlakše dobavljiv.

Ne znam kakav je to bios...googlam i ne nalazim baš ništa.
A najpovoljniji moduli su iz kine, a najlakše dobavljivi iz DE ili UK (eBay), koliko vidim...kinezi od 4,5€ i DE ili UK od 8-9€ na gore.

Da li je ovaj 4.0 iz linka iznad ok ili ne? Naručio bi njega vjerovatno ili takav sa ebaya..