View Single Post
Staro 15.10.2018., 09:00   #2812
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor chillout23 Pregled postova
Znači kupac bi trebao, na neki sumanut način, shvatiti da je laptop bez BT modula i optike, iako to APSOLUTNO NIGDJE nije navedeno? Te stvari dolaze u tom laptopu tvornički. I dio su tog laptopa.
Na osnovu čega bi ja, ili bilo koji drugi kupac, trebali shvatiti da toga nema na njemu?
Isto tako, kontaktirao sam ga prije kupnje i pitao neke stvari. Da je bio fer, mogao mi je napisati kratko u poruci da nema toga i sve riješeno. Ne bi niti kupio od njega.

Kupujem online već 10 godina i ovo mi je prvi ovakav slučaj.

Pa po toj priči je lik mogao napisati samo naslov laptopa i navesti procesor, ram i hdd...i napisat da je u super stanju. I ti ga otvoriš, a unutra nema, recimo, hladnjaka...i to je onda ok jer nije navedeno u opisu da je hladnjak dio laptopa?

btw...nema niti kameru hahaha ali to mi je nebitno i nisam naveo u prethodnom postu
Ne znam po kojoj logici bi seller bio u pravu ako nije naveo da uredjaj nema BT i opticki uredjaj koji po defaultu dolaze sa uredjajem... Pa koja je to sad pozitivna logika? Nema nikakvog smisla...

Imao sam i ja jednu ludu situaciju gdje mi je neki tip koji je kupio POKVARENI mobitel trazio refundaciju jer uredjaj ne radi kako je opisano... A lijepo pise da je pokvaren (item sold for parts or not working), cak sam i naveo dijelove koji su ispravni i navedo da na ekranu ima burn-in... Na kraju me je prijavio eBay supportu koji su nakon par mejlova priznali da sam ja u pravu, no idiot nije odustao pa me prijavio i Paypalu koji je nakon dva-tri tjedna natezanja odlucio da je to glupa situacija i da ce Paypal snositi troskove povrata novca tom idiotu... A ja zaradio negativni feedback koji sam trazio eBay da makne, pa jos uvijek nisu... :/

S obzirom da ti je ponudio da vratis laptop, mislim da tu prica staje...

Inace bi procedura bila da kontaktiras eBay support i das njima da budu posrednik... Ovo da ti je seller prodao uredjaj bez defaultne opreme nema smisla... Imas part number od tog laptopa, iz tog part numbera mozes iscitati popis sve opreme koja dolazi sa njim... Uvijek se navodi sa cime uredjaj NE dolazi, a ne sa cime uredjaj dolazi (zna se po part numberu sa cime uredjaj dolazi)...

Provjerim da li ti mogu nabaviti taj BT modul i optiku za T520...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4