Citiraj:
Autor axo
Kak ti radi ai suite? Meni prilikom instalacije izbacuje error i ne mogu ga pokrent tj u install menu pokazuje samo onaj intelligent proc 5 bez ai suite... Rog b350 f
|
Valjda si instalirao ako ne sa CD-a koji ti je došao uz ploču, zadnju verziju dostupnu na Asusovoj stranici za tvoju ploču?
Radi odlično, rijetko zašteka, jedino je iritantno što nije napravljen kao standardni Windows program, tako da ga ne mogu minimizirati u taskbar ili dobiti preko Alt-Taba, nego moram kliknuti na sličicu u trayu taskbara ako je pokrenut, ili preko Starta ili preko shortcuta na desktopu jer ga svi drugi prozori prekrivaju pa je opcija ili minimiziranje svih prozora klikom na minimize dok se ne pojavi AI Suite na desktopu ili prije spomenute opcije jer show desktop u potpunosti sakrije AI Suite s desktopa uz ostale prozore, ali oni su dostupni u taskbaru za razliku od AI Suite-a.
Sve više-manje radi u programu, od kontrole vrtnje ventilatora do promjene boja LED-ica na hladnjaku. Ostale opcije ne koristim, nekakav cleaner, power saving opcije koje su redudantne s onima na Windowsu, OC opcije (za to postoji AMD Ryzen Master mada može poslužiti i ono u AI Suite-u koje je zapravo ono što imaš u UEFI-u), EZ Update ne radi, mora se ručno unijeti BIOS file za flashiranje.
Citiraj:
Autor Pupo
Dal ima koji proc bolju grafu od 2400G? Nebitno amd/intel, il je to to.
Da, tih 67mhz koji zapravo ni nisu 67mhz su baš gamechanger 
|
Zasad koliko mi je poznato AMD procesori bilo slabiji ili jači modeli imaju jače GPU-ove integrirane u CPU od Intela, negdje je bila vijest da Intel razmatra stavljanje AMD GPU-ova u svoje procesore, uz drugu gdje se Intel ponovo misli ubaciti u proizvodnju GPU-ova konkurentnih nVIDIJI i AMD-u
Pa dobro, nije da OC-am jer imam 2700X ili ganjam brzine ili da mi treba radi benchmarka (ajde, možda za benchmark bih ga malo kloknuo ali i to je upitno), ali ako piše da modul podržava XMP as advertised onda očekujem da mi radi pri toj brzini jer sam upravo radi toga odabrao njihove module, naravno i zbog povoljne cijene a ne nekog drugog proizvođača kao što sam trebao.
Bolje da sam dao par stotinjak kuna više i uzeo neki Corsair sa kojim nikada nisam imao problema i obvezno provjerio da moduli koje kupujem imaju Samsung umjesto Hynix čipova.
Probao sam dizanjem voltaže, ručnim unošenjem predviđenih timinga za navedenu brzinu, unošenjem opuštenijih timinga, ali ne pomaže.
Mogu podići Windowse i raditi neko vrijeme, međutim dolazi do random BSOD-a koji krivnu prebacuju na grafičku, drivere i ostalo. Neke memorijski i u svakom slučaju zatjevnije igre se ruše na desktop itd.
Za provjeru ispravnosti RAM-a preporučam MemTestDeluxe HCI Designa, može i free verzija jer sam upravo tim programom uspio detektirati errore na modulima, dok mi drugi programi, primjerice MemTest86 nije detektirao problem.