View Single Post
Staro 14.10.2018., 08:38   #21
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ovi domaći imaju dobru namjeru no ovo kamenje za oštrenje dlijeta je premalo za ručno oštrenje noževa.
Stavili su premalo vode na brusni kamen i preporuka je koristiti naguru da se makne metal s kamena kad se oštri.

Nitko ne spominje ravnanje kamena, jednostavno je za napravit a jedna od bitnijih stvari, posebno kod početnika jer znam kak se kamen razvaljuje kad si tek počeo s tim oštriti.

Uzmeš brusni papir gradacije recimo 1000, zalijepiš ga na staklo vodom(njegaova stražnja strana), poliješ vodom prednju stranu, na brusnom kamenu olovkom povučeš crte i jednostavno šmirglaš dok nema crta ne nestanu, tad je kamen ravan.

Postoje i kameni za ravnanje ali su skupi i po meni nepotrebni dok god možeš ovo kaj sam ja opisao napraviti.
edit: bitno je da su staklo i papir površinom VEĆE od samog kamena, jedino tad ga izbrusiš ravno.

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova

A ovaj momak to jako dobro objasni kako koristiti taj kamen i što se događa kada ga se koristi za oštrenje.

https://www.youtube.com/watch?v=rWYIU1L_8vA&t=384s

Za početnike nikako brušenje kako je pokazao na 3:20 u videu, razvalit ćete kamen i nož, znam, probao sam

Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 14.10.2018. u 08:50.
jed2i je offline   Reply With Quote