Citiraj:
Autor Drug Brko
Asus je usro. Imaš na OCN salve rejđa i monologa, pogotovo lljudi sa vodenjačama i sa više fanova.
Osobno nemam problema ali ja imam samo jedan CPU fan pa je OK. Ali mnogi na istoj ploči imaju pizdarije.
Do sada BIOSima su nešto uspjeli malo fixat ali ne svima. Neki vele da im je pomoglo, neki da je isto kao prije.
Sent from Usreo Mobara
|
https://www.youtube.com/watch?v=disHObU84qo
Od svega mogućeg, oni usrali vlastiti Fan Xpert 2 u UEFI-u koji u sadašnjem stanju ničemu ne služi pa sam primoran koristiti njihov AI Suite 3. Sva sreća da tako nešto postoji inače bih poludio od buke ventilatora.
Tako mi i treba kada sam kupio ploču koja je bila tek izbačena na tržište ali ne bih mogao pomisliti da bih kupnjom Asusa i to TUF modela, mada spada u niži rang TUF ploča, mogao imati takvih problema.
Isto tako sam se nedovoljno dobro informirao o DDR4 modulima pa G.Skill Ripjaws V ne mogu upogoniti na 3200 kako je predviđeno nego najviše na 3133.
Asus preferiram posebice radi dobro odrađenog UEFI UI-a, slično kao nekadašnji Intelov Visual BIOS UEFI dok mi se smuči kada vidim msi-ev UEFI s onim glomaznim gumbima s lijeve strane kao da je namijenjeno za korisnike touchscreena, dobro da nisu pola ekrana zauzeli, valjda netko ima nostalgiju za ClickBIOS-om. Nije da provodim cijeli dan buljenjem u UEFI, ali svejedno, očekujem dorađenost u sučelju.
Na stranici od ploče jedino što piše da su zadnjim BIOS-om poboljšali system compatibility što god to značilo.
Citiraj:
Autor Old.machine
Ne znam za Asusove B450 ali x470 strix i CH7 trenutno imaju problem da ako je otvoren neki program za hardware monitoring da će se nakon nekog vremena ventilatori zakucati na 100%.
|
Nevjerojatno, Strix i ROG modeli koji su Asusov high-end za ploče i paprene cijene imaju probleme. Imamo novog Intela za ploče.
Izgleda da su neki u pravu kada govore da je AMD zadnja rupa na svirali za Asus i da više pozornosti pridaju Intelovoj gami proizvoda.
Inače sam vrlo zadovoljan Strix grafičkom u drugom kompjuteru.