Upravo slušam to pojačalo dok pišem ovaj post. Imam ga već godinu i pol, a zvuk mi ide preko toslinka (optika, SPDIF). Chipoteka je generalni uvoznik.
Prednja maska je plastična kao i potenciometar. Ne pušta 192kHz/24bit audio, max 96/24. Daljinac je preosjetljiv kod pojačavanja i stišavanja što je problem kad želiš samo malo stišati ili samo malo pojačati zvuk. Loudness i Direct tipke ne postoje na daljincu. Ako je Direct upaljen ne možeš stisnuti Loudness nego prvo moraš isključiti Direct :-/ Obrnuto može. Sve u svemu vidi se da su štedjeli na manje-više nebitnim svarima.
Other than that, jedva da se imalo grije, troši manje od 20W dok nema zvuka (što je dosta dobro za pojačalo u AB klasi) i sam se ugasi ako 20min nema zvuka. A zvuk je stvarno predivan, detaljan i neutralan. Puno dinamike, a ništa prenaglašeno. Divota. Svih ovih godina su me živcirala pojačala koja sam slušao - ili fali dinamike ili izobličava visoke ili mulja bas. Čak i pojačala višestruko skuplja od ovoga. Zato sam 9010 odmah uzeo čim sam ga čuo. Pogotovo kad sam vidio cijenu.
Izlaz za slučalice je također jako dobar. Uživam u svojim modanim HD555 kao nikad prije.