View Single Post
Staro 05.10.2018., 21:29   #7725
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Pa ako imaš lock na 75hz (ne mora nužno biti vsync, možeš u driverima i msi afterburneru limitirat fps) onda nebi uopće trebao imati kidanje slike... Dakle nije da moraš imati veći ili manji fps od 75

Koje igre uopće igraš? Potraži si na youtubeu gameplay 2560x1080 (jer se nažalost ne koristi u recenzijama) + željenja grafa (V56, 1070, 1070Ti itd.) pa pogledaj fps. Vidjet ćeš da je uglavnom stalno iznad 75fps, freesync bi ti eventualno dobro došao kad bi ti često bio ispod 75 fps, što će ti češći slučaj biti u budućnosti nego sada. Freesync je špica za slabije grafe, tipa od R9 285 pa do 470/480 i sl., kod ovih jačih nije toliko izražena potreba, pogotovo kod 60/75hz monitora koje će uredno fillati na tom fps-u.

Upravo radi toga je nvidijin gsync paradoksalan i besmislen - tamo gdje "sync" najviše pomaže su budget grafe, a da bi imao gsync moraš iskeširati gro za gsync monitor, što u pravilu nemaju likovi sa budget nvidia grafama, a ovi koji ga imaju - u pravilu imaju i high end nvidia grafe kad im "sync" nije toliko ni bitan

Uglavnom moj savjet ti je kao što sam rekao već tamo. Ako kupuješ polovno - gtx 1070/1070Ti, ako kupuješ novo i svakako planiraš 4 soma pljuniti - V56 nitro, jer se 1070Ti sa 3 god. gare ionako kreću po tim ciframa, a rješiš si usput i freesync sa prvom, ako ništa makar za budućnost i zahtjevnije igre

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.10.2018. u 21:44.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote