View Single Post
Staro 21.12.2005., 21:52   #85
elvis
...
Moj komp

elvis's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Mogu shvatiti da imas svoje subjektivne dojmove, ali koliko god preferirao amd/intel ili nvidiju/ati, pod blacklistu staviti jedan intel ili nvidiju, i to almost cijelu gamu....
Sto se tice jeftinih ploca, naravno da se ploca od 1.5k i ploca od 400-500kn ne moze usporediti, iz čistog razloga - koliko para toliko muzike. Zbog toga i postoje jeftine ploce jer su slabije opremljenije, imaju BIOS-e sa manje feature-a, nemaju OC potencijala, napravljene upravo za one koje trebaju bas to... funkcionalnost i nista drugo. Tu upadaju ecs, fic i ekipa, uz ok napajanje i nikakva pretjerivanja, taj hw radi svoj posao kako treba. A i uostalom ecs je jedan od jacih po proizvodnji maticnih ploca, jer u stvarnom svijetu ce prije netko uzeti 100 low/mid-end ploca sa stand. opremom, nego 10 DFI-ca koje su #1 za OC i imaju sve trenutno dostupne feature. DFI-ice i sl. (pod to smatram lanpartice, a i sve takve slicne ploce) kupuju entuzijasti, oni koji izvlace max i to vole, a njih je puno manje od office usera kojima trebaju bas ecs-ice.
kako mrkonja kaze, intel naspram epox/dfi usporedba je takodjer no comment.
Ja trenutno imam velikih problema s NF7-icama, plocama koje su bile u samom vrhu za vrhunca socket A. Jedna od dvije je spalila 5 proceva, ali tu plocu ne stavljam na blacklistu. Ja bi sad trebao reci da Abit ne valja, da NF7-ica nista ne valja, a sto je onda s onih 10^n usera koji imaju istu plocu i radi onako kako treba. Mozda je uzrok preveliki i dugotrajni OC, mozda losa struja, ali nikako ne mogu generalizirati i reci Abit ili NF2 ne valja...
elvis je offline   Reply With Quote