View Single Post
Staro 03.10.2018., 21:31   #24
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ja fakat više nisam pametan sa tim kablovima. Znači na kompu 1060GTX, telka Samsung Q7FN. Imao jedan 1.4HDMI, naravno ne gura 4k HDR. Išao po dućanima, nisam našao nijedan kabel na kojem piše za koju je verziju certificiran, na kraju uzeo neki sa "majke mi, mogu sve". Naravno, ne gura 4k HDR, čim na telki uključim HDR, izgubi se slika. Posudim od frenda kabel na kojem radi HDR, i stvarno ovaj put ne izgubi se slika i aktivira se HDR. Ali, da bi to umijeće bilo uspješno, moram fizički odspojiti monitor (DVI) i ostaviti samo telku. I kad se aktivira HDR, na ekranu bjesomučno lete hrpa zelenih pixela, što me nemalo iznenadilo s obzirom da sam godinama bio pod dojmom da HDMI ili radi ili ne.

Dakle, kabel od 3m koji gura 4k HDR 60Hz, 4:4:4, certificiran 2.0b ili 2.1 , poželjno iz ove države, no može i Amazon, Ebay, ili nešto treće pod uvjetom da mi shipping ne poždere cijenu kabla.

Žao mi je što živim u 2018. godini gdje su sve ove gluposti zakomplicirane do beskraja.