Citiraj:
Autor srale7
Je, ali na tim tehničkim listovi jedini podatak je toplinska provodljivost, ali ona sama po sebi ne govori nista, odnosno jako malo. Taj podatak se nađe na webu bilo kojeg web shopa.
Ja sam mislio ako postoje neke tablice sa realnim podacima kako recimo debljina utječe na pojedini tip izolacije 
|
Ne razumijem.
Zanima te kolika će biti razlika u temperaturi unutra/van sa 10 cm stiropora, naspram 5 ili 20 cm, i slično?
Ako je to, to, onda plati inženjera da ti izradi full arhitektonsko-građevinski projekt energetske obnove zgrade. Jer je svaka zgrada, ili dio nje, priča za sebe, kad je izračun fizike i proračun uštede u pitanju.
Citiraj:
Autor srale7
„Ja sam stavio kod susjedove tetke 2 cm na strop i tetka se počea znojit koliko je bilo vruce“.
|
Ovo jest karikatura. Ali nije nezamislivo daleko od istine. Čak i 5cm fasade, sa izolacijom stropova i podova, može napraviti jako puno za nekakvu staru gradnju. Ako tetka naloži vatru kao i prije bit će vruće sigurno. Ako promjeni i prozore morat će ih otvarati.
Mi trenutno radimo fasadu čovjeku koji je prvo pitao: koliko će bit toplije?, hoće li nestat gljivica? Hoće malo i hoće kurac ako se usput ne renovira i garaža kat ispod, i krov iznad. Ali eto, fasada će trajati 30+ godina, imat će vremena dalje renovirati.