Dakle, tko nije upoznat:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce...s/geforce-now/
Radi se o Cloud Gaming servisu, instalira se nVidijin software gdje postoji lista podržanih igara.
Odabere se igra, remotely te spoji na njhov windows server gdje se pokreće igra i zapravo streamaš igru.
Trenutno je u beti, ja sam se prijavio još u 2017., i tek sam sada dobio beta key.
HW requirementi su nikakvi, bitna je samo dobra i stabilna veza (min. 25mbit), obavezno spajanje kabelom, od wifija nema kruha, prevolatilno je za ovako nešto.
Ja sam na bnetovoj 120mbit konekciji, ping prema nvidijinim EU serverima mi je 30-40ms, od nvidijinih servera prema ostatku EU <10ms.
Kada radi - radi odlično, pretežito sam isprobavao FPS/TPS igre i kada se optimizira konekcija (1080p, 120FPS, maxbitrate) ne može se primijetiti razlika u kvaliteti slike između ovog načina igranja i klasičnog. Na max postavkama guta cca 15-ak GB prometa na sat.
Ultra settings, FPS bez problema 100+ u svakoj igri koju sam probao. Igre se navodno kod njih vrte na GTX 1070/1080. Stoga na 1080p rezi nema zime.
Problemi:
- Input lag - ovo varira, nekad je primijetiv i frustrirajuće je igrati, nekad radi kako treba i uopće ga ne primjećuješ. Ovo je prvenstveno do moje konekcije, vjerujem da je na optici stvar puno bolja.
- Vrijeme da se pokrene igra - od paljenja aplikacije do ulaska u igru zna proći i po par minuta, često iz nekog razloga uopće ne radi i treba force closeat program i ispočetka.
Sve u svemu, odlična ideja i vjerujem da odlično radi ako je uvjet konekcije zadovoljen, ovih dana ću baš pokušati na optici igrati pa javim kako je.