View Single Post
Staro 30.09.2018., 22:34   #2712
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Quotam sam sebe da nastavim temu... Dakle, danas sam proveo malo duze vremena sa i5 modelom (slozio za vjencanu kumu)... Uglavnom, i dalje smatram da je ovog vrhunski laptopic i da ih se da nabaviti za bagatelu u odnosu na vrijednost!! Kad samo pogledam sto je ugradjeno u njega bilo 2013 godine vilica mi padne do poda - dakle, i5/i7 Ivy Bridge, 4GB RAM, 256GB SSD, 3G modem, 11.6" touchscreen FullHD IPS ekran, Wacom digitizer pen, tipkovnica od T440, Synaptics clickpad, dvije LiPo baterije (ukupno 70Wh) - dakle, sve odreda vrhunske komponente! Ima 2x USB3, mini DisplayPort, audio, SIM utor...

Nakon nekoliko sati rada, niti u jednom trenutku nisam imao dojam da je ovo zapravo 11.6" tablet spojen na dock, cijelo vrijeme se ponasao kao normalan laptop...

Sve u svemu, odusevljen sam... Stovise, ovo mi je otkrice desetljeca! Nikad nisam cuo za Thinkpad Helix ranije jer je izgleda zbog cijene zaobisao u potpunosti nase trziste... Prodavali su se po cijenama puno preko 2000EUR vani... Jedina mana je sto nije nadogradiv, no to me ni ne brine previse jer je za nekog normalnog usera koji samo zeli multimediju i pogledati malo novosti po internetu ovo vrhunski tabletic/laptopic...

Evo par slika...

Samo za info, bilo je Helixa kod nas u ponudi (barem 2015.-2017. godine) ali doslovno dva komada godišnje jer je cjenovno debelo šišao ostale slične proizvode, mislim prvenstveno na 2-in-1 uređaje. A s obzirom da je cjenovno bio izjednačen Carbon seriji, oni koji su si mogli priuštiti takav uređaj radije su uzimali Carbon. Jednom sam pričao s jednim kupcem Carbona da li mu je interesantan Helix u odnosu na Carbon, odgovor je bio da je to kao iPad s tipkovnicom u usporedbi s MacBook Airom (makar je to onako malo ironična usporedba).
Sinac je offline   Reply With Quote