View Single Post
Staro 21.12.2005., 14:04   #5
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Imao sam Savage 4 i Savage 2000.
Naime Savage4 je jos radio koliko - toliko dobro jer je bilo dost tweakanih drivera (sjecam se da sam koristio BiPolar).Zatim smo ja i friend uzeli Savage 2000,64MB za isprobavanje.U to vrijeme jedino je Voodoo 4500 i 5500 imali najlijepsu sliku u UT99 sa glideom ali na savageu 2000 sa Metal.dll renedering slika je bila super i mogao bih reci i bolju od GeForsica .Igrao sam i Serious Sam i Quake 3 sa jako lijepom slikom i primjerenim framerateom..Neznam ni sam gdje sam naletio na neke kombinirane drivere za koje je neki tip sastavio za win98se.Morao sam i registry tweakat da bi "prisilio"grafu da koristi Hardware T&L pod OpenGL iako je malo koristi bilo od tog.Inace Savage2000 je drugi chip poslije Geforce256 koji je implementirao hw T&L ali nepodrzan.Na ostalim windowsima grafa je bila jedino dobra za desktop i office namjenu jer su driveri ukinuti tako da Win2000/XP i Savage4 ili 2000 je nesto grozno za D3D a i ista drugo.
Chipovi su bili ok ali ekipa za razvoj drivera - kao da su ih pijani radili.
Takojer je stvar slicna i sa SiS Xabre modelima koji su ukinuti i velik dio ekipe prebacen u XGI koji ima neke kartuse sasvim pomalo neozbiljne a i pokrivenost trzista je skoro nikakva.
Jedino je pozitivno sto se trude pa bi bilo uredu da dobijemo i 3-eg kvalitetnog proizvodjaca GPU-a jednom.
celduce je offline   Reply With Quote