View Single Post
Staro 24.09.2018., 16:24   #19
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor bor1s Pregled postova
Mislim da ćeš na takoj dužini teško dobiti 4k signal osim ako ne uzmeš nešto u stilu fiber optic HDMI kabla (naravno cijena je paprena). Naravno možeš isprobati ali ja sam sebi isto trebao oko 8 metara nisam uspio dobiti signal s jedno 4-5 različitih kablova.
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
isto mogu potvrdit.. kupio sam 500kn kablova sve skupa i nisam mogao dobiti čisti 4k na takvoj sličnoj udaljenosti.. na kraju sam sastavio htpc, stavio kraj tva i uzeo 2m high speed 4k kabela 18gbps propusnost

ovo boldano bi se lako moglo shvatiti da govorite kako se ne moze dobit signal

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
di sam se ja ikada postavljao apriori iznad svih?

šta čini 4k, 60p capable kabel na 10m recimo... čistoća bakra, shield, način pletenja, dielektrik, lem na svakom pinu, kvaliteta lema, završna čvrstoća "sealanja" svega toga?, konektor kao takav? mikronska debljina pozlate samo tih spojeva sa izvorom, a kamoli sa ostatkom svijeta.

a opet pozlata kao ni zlato nije najbolji provoditelj signala.

koliko ja znam (a možda se varam) platina je.

aaa, svugdje? volis trolat i podjebavati i ismijavati a bez konkretnih savjeta

jos cekam link, kod malih duzina prakticki bilo koji hdmi ce raditi.

kod velikih duzina je prica drugacija. Ja sam konkretno deckima dao link sto ce im sigurno raditi,

sad za ozbiljno, Bluejeans cables je firma sa bas anti audiofilskom filozofijom, ne prodaju muda pod bubrege sa nekim ludim cijenama, drze se tehnickih specifikacija kablova, vrse mjerenja, i prodaju jednostavne kvalitetne zice, za njih su kablovi nesto sto mora odraditi posao i to je to.

Imaju par dobrih clipova na YT gdje objasnjavaju cijeli taj svijet kablova, i preporucio bih svima da pogledaju i nesto nauce.

i opet cu napisati, nema HDMI 18gbps kabla za 100-150kn. Zaboravite. Mozda vam se posreci s necim iz kine, ali mooozda. No sumnjam da ces ga dobit za 20$ u 7-8m duzine.
Gabre je offline   Reply With Quote