View Single Post
Staro 20.09.2018., 20:38   #10728
e-Pingvin
Registered User

Datum registracije: Dec 2015
Slažem si novi komp, pa bih molio pomoć.

Inače, komp planiram koristit za amatersko skladanje glazbe i možda igranje.
Od softwarea koristim FL Studio, i neke plugine, ništa posebno. Trenutno imam Intel E8500 procesor i 2 GB RAM-a, a uspijevam pokretat FL Studio. Sigurno je sporo, ali ne znam za bolje, pa ne znam reć.
Od igara bih igrao Skyrim, GTA IV, GTA V (ako može), cura bi Simse. Ali igre su fakat sporedne ako se ne da strpat u budžet. A on iznosi 4500 kn, top topova 5000 kn.

Mislio sam komponente naručivat izvana, amazon.de ili ebay.de. Kakva su vaša iskustva? Čitao sam dosta loših priča o našim dućanima kad je u pitanju reklamacija, a znam da je amazon po tome super, pa je čisto iz tog razloga pala takva odluka.

Zasad sam na ovome:

CPU: AMD - Ryzen 5 2400G 3.6GHz Quad-Core Processor
Matična: ASRock - AB350 Pro4 ATX AM4 Motherboard
RAM: Corsair - Vengeance LPX 8GB (1 x 8GB) DDR4-2400 Memory
SSD: Western Digital - Blue 250GB 2.5" Solid State Drive
HDD: Seagate - Barracuda 2TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Napajanje: Corsair - CXM 550W 80+ Bronze Certified Semi-Modular ATX

Jedino kaj bih trebao updateati BIOS na matičnoj, pa možda uzmem radije neku B450.

Gledao sam možda i neki bundle na ebayu uzet, kao ovaj na primjer. Kaj mislite o tim bundleovima?

I koje kućište preporučate? Inače, skroz sam nov u slaganju kompa, ali o ostalim stvarima sam se već nešto malo informirao, o kućištima nemam pojma. I jel mi treba neki dodatni ventilator za to?

I za kraj, dosta sam čitao o napajanjima, i sad me frka da ne uzmem neko loše. Našao sam ovaj popis, pa sam mislio uzet možda be quiet pure power 10, od 400W, mislim da bi to bilo dovoljno za moj komp. Dođe nekih 600 kn preko njemačkog amazona. Koje bi vi preporučili?

Eto, malo duži post, ali šta se može.

Unaprijed hvala!

EDIT: da kopiram iz posta ispod:

Zaboravio sam napisat da sam gledao neki video di lik igra igre sa Ryzenom 2400G i meni je to bilo super, dovoljno dobro. Zato sam i uzeo taj procesor, da ne dajem ništa za grafičku, s obzirom da su mi igre sporedna stvar. Velim, ako rade super, ako ne, nije uopće bitno.

Bitno mi je da dobro radi FL Studio s pluginovima.
Ovdje su oni sastavili neku svoju listu prioriteta, ali mislim da se tu više misli na nekakav profesionalniji rad u programu.

Zadnje izmijenjeno od: e-Pingvin. 20.09.2018. u 21:39.
e-Pingvin je offline   Reply With Quote