View Single Post
Staro 20.09.2018., 12:07   #2914
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
"Poštovani,
na žalost račun Vam ne možemo poslati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka s obzirom da ponuda nije na Vaše ime
lp
"

Onak sam ostao malo zatečen, ali možda je GDPR kod njih uzeo maha ili su postali tako brižni oko podataka svojih kupaca. Na to sam je pitao da li bi onda mogla potvrditi da je ta komponenta s tim serijskim brojem pod jamstvom po toj ponudi koju sam poslao i da ukoliko će biti potrebno da li mogu u slučaju možebitno reklamacije samo se referirati na taj mail kao potvrdu da je zaista kupljeno kod njih i da je pod jamstvom. Na to sam dobio odgovor:

"Poštovani,

bez računa ne možete ostvariti jamstvo na nikakav način, niti mogu davati ikakve informacije s obzirom da ne glasi na Vas.
"
S obzirom da imam vlastitu firmu, i morao sam proučavati GDPR... ADM ti je odgovorio sukladno zakonu.

Zakomplicirali su priču sa GDPR-om nenormalno za sve firme, i kazne su velike.

Ti si ustvari tražio dokument na kojem je vrlo vjerovatno vidljivo ime, prezime, adresa, mail, broj telefona, adresa kupca - sve stvari koje pravna osoba ne smije ni slučajno podijeliti sa nekim.

ADM ti sigurno ima kopiju računa, i ako imaš kontakt od osobe od koje si kupio komponente, zamoli ga on ode do ADM-a i zatraži novu kopiju računa.