Eto da i ja svoja iskustva podijelim ovdje. Prije nekih mjesec dana reklamirao sam MBO koja se pokvarila. Sve na broju, pribor, kutija i račun i prilikom predavanja pitam servisera da sam negdje vidio/čuo da ako nije isto ime na računu i osobe koja reklamira proizvod, da bi mogli biti neki problemi? Na to mi gospodin odgovori da je to istina, da bi reklamaciju trebala obaviti osoba s računa i da ako neće moći popraviti reklamirani proizvod (i trebati dati drugi zamjenski ili odobrenje) da bi onda mogli nastati problemi. Rekao sam ok, tu je ploča i račun, vi napravite što trebate. Svi gore dušebrižnici koji se pitaju kome je to rečeno, MENI je rečeno, u podrumu na reklamaciji, 22.8.2018. godine.
Sad već mjesec dana čekam reklamaciju ali još niti glasa od njih. Poslao sam upit prošli tjedan da li ima novosti i rečeno mi je da dok će biti riješeno da će me kontaktirati na mail. Do sada još ništa...

Čekam...
Drugi slučaj. Kupio sam komponentu preko njuške i čovjek uredno donese sve, ambalažu, pribor isve što s time ide i kaže da je u procesu seljenja te da nije mogao naći račun ali je našao ponudu prema kojoj su te komponente naručene i plaćene te da se može provjeriti u ADM-u za valjanost garancije i sve. I tako ja, ne budi lijen, pošaljem upit u ADM i zamolim da ako bi bili tako ljubazni da mi pošalju kopiju računa za taj artikl pod tim serijskim brojem koji je naručen tad i tad, po ponudi broj koja već je. I dobijem odgovor od njihove službenice:
"
Poštovani,
na žalost račun Vam ne možemo poslati sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka s obzirom da ponuda nije na Vaše ime
lp"
Onak sam ostao malo zatečen, ali možda je GDPR kod njih uzeo maha ili su postali tako brižni oko podataka svojih kupaca. Na to sam je pitao da li bi onda mogla potvrditi da je ta komponenta s tim serijskim brojem pod jamstvom po toj ponudi koju sam poslao i da ukoliko će biti potrebno da li mogu u slučaju možebitno reklamacije samo se referirati na taj mail kao potvrdu da je zaista kupljeno kod njih i da je pod jamstvom. Na to sam dobio odgovor:
"
Poštovani,
bez računa ne možete ostvariti jamstvo na nikakav način, niti mogu davati ikakve informacije s obzirom da ne glasi na Vas. "
Kod njih nisam puno kupio stvari do sad, možda za nekih 20-ak tisuća kn, ali većinom je bilo za cash, malo toga sam kupio preko WEB-a, na svoje ime. Od sad ih sigurno zaobilazim, jer ovakav pristup mi je onak, malo otresit, ne dopada mi se to. I da sam to znao, ne bih nikad ništa uzimao preko web-a, jer čim je personaliziran račun, zajebao sam potencijalnog kupca rabljene komponente. Od sada uzimam u drugim dućanima kojima nije problem izdati kopiju računa. Kao da je to neki posao ili ne znam kaj si s time oštetio firmu. Papir je 5 lipa, otisak 17 lipa. No dobro, njihov izbor, moj izbor i svak osvojim putem