View Single Post
Staro 15.09.2018., 13:10   #4257
Axam
Registered User

Datum registracije: Sep 2018
pozdrav,

Imam problem sa Redmi 5. Uređaj je kupljen, meni i supruzi, prije 4 mjeseca, novi. MIUI Global 9.6.4.0 stabile, Android 7.1.2., 3 Gb radne memorije. Do prije 2 mjeseca je radilo je ok, bez problema. Nakon toga random se počeo smrzavat, lagat, touchscreen teško odgovarao na dodir, kao kad uređaju ponestane radne memorije, pa radi teže. To se tokom dana može dogodit 20 puta, a može dan proci i bez navedenog problema. Problem je riješi na malu tipku za gašenje ekrana/zakljucavanje, i ponovno uključivanje. Stvar bude radila neko random vrijeme, i potom se ponovila opet.
Probao sam par puta vračat na tvorničke postavke, reinstaliral/instaliral tih par aplikacija koje koristim ( Viber,Fb messanger lite, Internet bankarstvo ZABA), promjenil da uređaj koristi samo 3G mrežu, poisključil/uključil nepotrebne sinkronizacije, izvadil SD karticu... ništa nije pomoglo.
Napominjem da se to otprilike počelo događat istovremeno na oba uređaja, koja su u boju identična.
Nosio na servis, tip nezna. Veli da je to možda problem u samom MIUI software i da on tu nemože ništa, dok ovi ne izbace patch.
Na hrvatskim forumima nisam našao nekog tko bi imao sličan/isti problem. Na službenom ima par ljudi i par postova, ali ništa konkretno.
Tak da neznam više, ako tko ima kakav savjet ili ideju, nek napiše.

Hvala.

P.S.
Uređaj se ne pregrijava.
Axam je offline   Reply With Quote