View Single Post
Staro 14.09.2018., 20:13   #2262
FliP0x
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Pozdrav,

Planirao sam jos prosle godine uzet pokucni, ali sam ipak odlucio pricekat malo da vidim kako ce se odvijat. Procitao sam vecinu ove teme, u pocetku je cak bilo sve ok, a po sezoni uzas.

To se i ocekivalo, jer su memberi o tome pisali odkad se ponuda prvo pojavila.

Sada kada je sezona vecinom gotova, kakva je situacija sa pucanjem veze po X sati i da li i dalje throtlaju brzinu na 1mbps zbog preopterecenosti?

Planiram pokucni uzet prvenstveno zbog uploada jer mi treba. Imam magentu koja mi daje 20/2, sto je u redu, ali me za stream treba veci upload.

Koliko vidim, upload kod pokucnog nikad nije bio problem. Jedino bi mi smetalo throtlanje brzine jer netko skida punom parom i uzima cijeli download, a meni zbog toga onda ispasta upload jer ce svima smanjit brzinu.

Moja kuca je pokrivena 3G signalom i nalazi se na granici 4g signala. Naravno, morati cu prvo testirati da li cu hvatati 4g i koliko ce biti stabilan, ali bi i i hspa bio u redu.

Nece mi pokucni bit jedini izvor interneta, nego ga namjeravam koristiti paralelno sa magentom. Pokucni direktno u komp preko etherneta, a magentu preko wifi. Tako da ako jedan crkne, backup je tu.

Ima 2 odasiljaca cca. 2-3 Km od moje kuce prema morskoj strani. Sad ne mogu vidjet koliko su udaljeni bazne stanice prema unutrasnjosti jer mi karta nece otvorit opciju da pokaze lokaciju baznih stanica. Zanimljivo je da prema karti i manja mjesta imaju nesmetan 4g signal, a bas gdje ja zivim je "rupa".

Imam 2 bazne stanice blizu, mogu se vidjeti od moje kuce, ali nisu ucrtani na mapi pa vjerojatno su od HT-a.
FliP0x je offline   Reply With Quote